Göteborg

 

HÄR SKALL STADEN STÅ!

 

På Gustaf Adolfs torg i centrala Göteborg står Gustaf II Adolf staty och pekar ner från sin upphöjda position. Enligt myten ska han ha sagt ”Här ska staden ligga”. Och så blev det. År 1621 fick Göteborg sina stadsprivilegier. Sedan dess har det hänt en hel del i Göteborg och det händer just nu väldigt mycket.

Göteborg är en evenemangstad. Särskilt under sommarmånaderna uppträder världsartister på Ullevi eller på Scandinavium. Svenska Mässan är en annan plats för stora arrangemang tex bokmässan mm.

 

 

 

Göteborg är en expansiv stad. Här byggs flera, nya stora hotell och spännande höghus. Västlänken är ett annat stort projekt som vi ser fram emot att få ta i besittning.

När vi pratar om Göteborg får vi inte glömma vårt fina Liseberg. Här finns åkattraktioner för stora och små. Liseberg är också en fin park att bara promenera i och njuta av alla blomsterdekorationer mm. Här finns också flera restauranger.

 

Utanför stadskärnan på nära avstånd finns en härlig skärgård. Man kan lätt och billigt resa med båt ut till öarna. I södra skärgården finns Asperö, Brännö, Donsö, Knarrholmen, Kårholmen, Sjumansholmen, Köpstadsö, Stora Förö och·Styrsö. I norra skärgården Hönö, Öckerö, Björkö, Grötö, Kalvsund, Rörö, Källö-Knippla, Hyppeln, Hälsö och Fotö.

 

 

 

Att bo i Göteborg är väldigt trivsamt. Göteborgarna är lättsamma och skojfriska. Det kulturella livet är intensivt med opera, stadsteater, konserthus etc.