Göteborg

Om SWEA Göteborg

SWEA Göteborg bildades 1986 som avdelning inom SWEA International. Föreningen tillhör region VEMA, (Västra Europa/Mellanöstern/Afrika).

Vi har för närvarande ca 200 medlemmar av hemvändande Sweor och vi erbjuder bl.a. lokalt stöd för tillbakaflytten samt är ett aktivt nätverk för alla åldrar. Våra medlemmar finns från Bohuslän i norr till Halland i söder. På programmet står lunch, bio, operabesök, golf, föreläsningar etc. I Göteborg finns många intressegrupper som SWEA Art Göteborg, SWEA Professional Sverige, SWEA golf, SWEA mahjong,  SWEA bokklubbar m.m.

35-årsjubileum

SWEA Göteborg firade 35-årsjubileum i augusti 2021.

 

 

Program

Vi har en aktiv programgrupp som anordnar många trevliga arrangemang. Under 2021 var programmen väl covidanpassade. Under 2022 hoppas vi att fler arrangemang kan ske ”live” och att vi kan ses inomhus.

Varje månad arrangerar Bio-Christel en biokväll,  vår lunchvärdinna bjuder in till en SWEA-lunch på någon av Göteborgs restauranger och vår värdinna för SWEA After  bjuder in till en samling på en restaurang.

Utöver detta anordnar programgruppen aktiviteter som operabesök, museébesök, promenader, utflykter av olika slag etc etc.

Kontatpersoner:

Bio-Christel Ingemansson Olsson, lunch- Kerstin Kaminski, After All-Erika Tiefensee och övriga program anordnas av Lena Svenningsson, Ann-Sofi Svensson, Lena Swahn och Margareta Jonsson.

 

SWEA golf

Under brinnande pandemi 2021 startade en golfsektion. Lämplig aktivitet utomhus! Golfgänget har en WhatsApp-grupp. Man träffas och spelar på lite olika banor runtom Göteborg.

Kontaktperson: Susanne Rapp

 

SWEA Mahjong

En gång i veckan träffas ett antal Sweor på ett kafé för att spela mahjong. Även mahjongen kommunicerar genom en WhatsApp-grupp.

Kontaktperson: Elisabeth Tiedebrant

SWEA Göteborg Bokklubbar

Vi har 6 aktiva bokklubbar med ca 8 personer medlemmar i varje bokklubb. Man träffas oftast en gång i månaden antingen hemma hos varandra eller på något kafé. För närvarande är alla bokklubbar fulla och tar inte in någon ny medlem.

 

SWEA Art Göteborg – Vi är både proffs och amatörer

MÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa.

MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor.

FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Kontaktpersoner: Inget namn för tillfället

Vi träffas andra måndagen i månaden.. Den som är ansvarig för aktiviteten skickar inbjudan/kallelse cirka 3 veckor innan.