SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

SWEA Art

Välkommen till SWEA Art

Vi är både proffs och amatörer

160118-Skissblocksworkshop-motiv-2-310x244xcenterMÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa.

MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor.

FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Kontaktperson: Lena Olander, lenaolander2(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Medlemmar i SWEA Art Göteborg:

Yvonne Bogby
Kicki Ahlstedt Casano
Marie Czylok Ehrman
Annika Davidsson
Anita Forsman
Lena Gensollen
Barbro Hallén
Gabriella Legillon
Ulla-Britt Lundberg
Marie Magnusson
Christina Måneskiöld
Lena Ohlander
Ingeborg Radler
Kim Ritthagen
Annica Stiernlöf
Irene Lagerberg
Britt Isberg

PLANERADE AKTIVITETER 2018 (datum kan ändras)
Andra måndagen i månaden träffas vi om inget annat anges. Den som är ansvarig för aktiviteten skickar inbjudan/ kallelse cirka 3 veckor innan.
22 januari  Work shop i akvarell. Anita Forsman
12 mars  Konstmuseet
16 april.  Work shop i makramé. Marie Czylok Ehrman
15 maj.   Work shop i pappersframställning. Annika Stiernlöf
11 juni.   Skissa tillsammans. Irene Lagerberg
Augusti. Skapande på Bleket. Christina Måneskiöld
September.  Utflykt till bl a Läckö Slott. Ulla-Britt Lundberg
8 oktober.  Work shop i mixed media, Marie Magnusson
12 november.  Work shop i Zentangle. Barbro Hallén
10 december.  Jullunch och planering av aktiviteter 2019. Lena Olander
Läs mer på Swea Art International hemsida. (dubbelklicka på hemsida).

 

13/3 SWEA Art hos konstnären Berit Lundstedt

SWEA Art våren 2017

13 mars var det dags för Swea Art träff och denna måndag hos konstnären Berit Lundstedt i Göteborg. Vi fick fördjupa oss i denna kreativitet som det krävs för att skapa smycken virkade av koppartråd och utsmyckade med vackra stenar. En fantastisk förmiddag som sedan följdes av lunch.
Text & foto: Christina Höglund

SWEA Art’s verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse SWEA Art, Göteborg 2014

SWEA Art har 17 aktiva medlemmar, både konstnärligt och inom sektionen, under 2014. Tillsammans har vi haft flertalet arbetsmöten samt planeringsmöten i vår “lokal ADA”.

2014 har varit mycket händelserikt år för SWEA Art. Den viktigaste händelsen under året har varit en gemensam utställning under 1 vecka i februari. Ett flertal workshops och några kreativa medlemsmöten har avhållits.

21 – 28 februari Utställning i Galleri: ‘En trappa ned’. Varje medlem representerades med 2-3 alster. Utställningen var välbesökt både under helgen och vardagarna.

23 februari var ett 25-tal SWEOR Göteborg inbjudna till gallerimingel och Art-SWEorna presenterade sig själva och sin konst.

15 mars Uppföljningsmöte och utvärdering av vårt gemensamma arbete med utställningen. Både ris och ros framkom och manar till eftertanke och arbetsfördelning.

7 april inbjöd GöteborgsSweorna till en “kurs” i konsten att göra Kristyr-ägg och marsipankanin. 7 glada påskpyntare varav 2( Lena Olander; Ulla-Britt Lundberg) från SWEA Art Göteborg deltog. En härlig upplevelse som smakade mer.

6 maj höll Barbro Hallen i en workshop på temat:Självporträtt. 8 deltog och upplevde en häftig och givande dag.

9 maj – 9 juni Internationell SWEA Art utställning i Bryssel. 10 SWEOR från Sverige deltar varav 3( Eva Dillner; Ingeborg Radler; Ulla-Britt Lundberg) från Göteborg. Utställningen var i Svenska Kyrkans lokaler i Bryssel och var välbesökt i stort sett hela perioden. I september var en internationell workshop i Torredembarra “Abstrakt Expressionism, 1935 – 1970″ där 22 SWEOR deltog varav 1, (Eva Dillner), från Göteborg.

Oktober har Christina Höglund ett glatt mingel och visade sina smycken och väskor där flera från SWEA Art deltog.

1 november upprepade Christina Måneskiöld den internationella kursen ” Abstract Expressionism, 1935 – 1970″, i en förkortad version, för Göteborgs SWEA Art. Flertalet av SWEA Art medlemmarna var med på denna intressanta workshop.

15 december avslutades verksamhetsåret med julknytkalas hemma hos Lena Olander. 11 medlemmar hörsammade denna trevliga avslutning. Elisabeth Peters ledde alla i en härlig workshop där vi tillsammans gjorde flertalet spontana julbilder med begränsade färger. Flera av SWEA Arts medlemmar har dessutom under året haft flera egna utställningar både i Sverige och utomlands.

Göteborg 29 januari 2015 Ulla-Britt Lundberg
(På uppdrag av SWEA Art Göteborg)

 

SWEA Arts utställning febr 2014

SWEA Art Göteborg är en aktiv grupp på 20 konstnärer med ett gemensamt intresse för konst och kreativitet. MÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa. MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor. FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Med utställningen “Hemma” gör 14 av konstnärerna i SWEA Art Göteborg sin första gemensamma utställning.

När man läser de olika konstnärspresentationerna blir det påtagligt hur de flesta av oss hittat hem i oss själva genom att alla flyttar. Hemma handlar om där vi är just nu eller där familjen finns. Över en halv miljon svenskar bor utomlands men rörligheten är stor. Numera är hemvändande svenskar största invandrargruppen. Konstnärligt visar SWEA Art Göteborg influenser från hela världen i en spännande mix med både djup och bredd i erfarenheter och tekniker.   Text: SWEA Art-gruppen

Vernissagen ägde rum på fredagen och rönte stort intresse och uppmuntran. På lördagskvällen ordnades en specialvisning  och det var många  Sweor som ville träffa  11 av konstnärerna  (3 av dem kunde inte vara med den vid det här tillfället) och höra dem  berätta om sitt skapande och visa sina verk.  Utställningen visas på Christina Vollerts galleri En Trappa Ner.  Sweorna  gick länge och väl runt och beskådade verken  och talade med  utställarna och man kan helt säkert påstå att besökarna  var mycket  imponerade!  Verken utstrålade kreativitet, kunnande, känslor och glädje.

UtställarnaGruppen har gjort en  utförlig och snygg presentation  av varje utställare, läs och se här >>

Här nedanför ses ETT verk av varje utställare: Kristina Stenström Frisk, Annika Davidsson, Ann Robertzon, Christina Måneskiöld, Eva Dillner, Christina Höglund, Ann-Louise Schwieger, Lena Olander, Barbro Hallén, Ingeborg Radler, Eva Måsén Duckert, Ulla-Britt Lundberg, Ingela Idfors Maner, Elisabeth Hällås.

 

Klicka på fotona för att se dem i full storlek. Många spotlights har gjort belysningen något ojämn.

 

Det kan nämnas att SWEA Art – förutom andra  aktiviteter  –  kommer att ha en utställning i Bryssel 9 maj-9 juni för alla SWEA Art-avdelningar och ett workshop i Torredembara i slutet av september. Efter rundvandringen fortsatte den glada samvaron  vid en härligt god byffé!

Text och foto: Carin Brundin