Månadsbrev 4 maj 2022

 

Månadsbrev maj

Sköna maj välkommen till vårt land igen….

Visst är det härligt med maj månad! Jag gick och funderade häromdagen på detta. Jag har upplevt många maj månader och ändå är det lika härligt och förväntansfullt varje år. Man skulle kunna tycka att när man blir gammal så skulle maj månad ha tappat sin tjusning och man skulle bli blasé men så är det ju inte. Och väl är väl det!

Under helgen sjöng vi in våren i Trädgårdsföreningen, vi såg kortegen och vi såg tre olika demonstrationståg (de passerar i stort sett utanför vår ytterdörr). Så nu känner jag att våren är här på riktigt!

                    ____________________________

Ny hemsida

Just nu håller SWEA i hela världen på att introducera en ny hemsida. Tanken är att alla hemsidor skall ha samma utseende men innehållet bestämmer vi naturligtvis själva.

Jag har fått en första lektion. Som med allting nytt så är det mycket att lära och i början är allt väldigt förvirrat. Jag har dock lyckats lägga in tre olika punkter i den nya hemsidan så jag känner mig ganska stolt. Dock är jag rädd att det var de tre enklaste momenten……

Tanken är att vi skall övergå till den nya sidan i slutet av maj men det är en del arbete kvar innan dess.

                    _________________________________

Nya Sweor

Sedan årsmötet har vi fått 10 nya Sweor. Vi brukar normalt ha ett par kick-offer varje år för att välkomna de nya Sweorna men under pandemin har vi ju inte kunnat träffas. Vi hoppas dock att vi till hösten skall kunna samla de nya Sweorna i en kick-off.

                    ____________________________

Program

Programmet för maj månad:

5/5 Augusta Lundin, utställning på Göteborgs Stadsmuseum

9/5 Bio – vilken film meddelas veckan innan

18/5 Hattlunch på Operan

24/5 After All

Datum för juni att reservera:

1/6 Programpunkt

8/6 Biokväll

15/6 Lunch

21/6 After All

Programgruppen planerar en större utflykt i slutet av maj/början av juni. Detaljerna finslipas för fullt. Information och mer detaljer om aktiviteterna kommer på Facebook, via mejlen och på SWEA Göteborgs hemsida.

Utöver detta finns intressegrupper med mahjong och golf att erbjuda. Mahjongen och golfen kommunicerar via egna WhatsApp grupper. Är du intresserad av att ingå i någon av grupperna? Kontakta Christel Ingemansson Olsson så ser hon till att du läggs till i berörd WhatsApp grupp!

          _______________________________________

 Områdeskontakt

Vi söker ny områdeskontakt för CÖ. Känner du att detta skulle passa dig så kontakta mig via mejl eller telefon. Det är inte någon betungande uppgift. Den blir vad du gör den till. Trevligt för nya medlemmar att de har någon i sin närhet att vända sig till med frågor och funderingar.

                    ___________________________________

 Njut av solen och den skira grönskan!

Vi ses och hörs!

Maggan