Månadsbrev april 2022

Månadsbrev 3 april 2022

Vårens vistelse i Sete blev en händelserik historia. För det första hade vi dåligt väder (blåsigt, mulet, regnigt och kallt) i två veckor. Har vi aldrig varit med om under alla våra år i Sete. Dåligt väder en dag eller två men inte i två veckor!

För det andra kom jag (äntligen!) till Rennes-le-Chateau. I bifogat dokument berättar jag om prästen och byn för den som är intresserad.

För det tredje så ramlade jag vid en shoppingtur i Montpellier. Vid fallet stukade jag foten, tappade en bit av en tand och fick en jättestor fläskläpp som efter en dag blev blå runtom hela underläppen och hakan. Jag går omkring med en artrosfot och en stukad fot – lovar att jag inte tänker springa Göteborgsvarvet i år!!

För det fjärde så styrde ”Ebba” (vår GPS) mig igenom centrum av Luxemburg via bussfiler. En ganska obehaglig och svettig upplevelse!

För det femte så styrde samma ”Ebba” oss runt på småvägar i södra Tyskland innan hon hittade A1 igen och detta i sin tur ledde till att när vi väl kom till en bensinmack hade vi 5 liter kvar i tanken!

                    _________________________

Chalmerska Huset

Efter besök hos tandläkaren i Halmstad på förmiddagen kom jag hem till Göteborg i lagom tid för att kunna vara med på Chalmerska Huset. Det var väldigt roligt att få se 45 glada Sweor samlas ”live” igen. Jag tror att alla uppskattade detta! Och det är alltid lika trevligt att få komma till Chalmerska Huset med de vackra salongerna.

Kvällens höjdpunkt var att få höra Lars-Gunnar Andersson prata och kåsera om det svenska språket. Han gör det på ett trevligt och underhållande sätt. Och vi fick lära oss att det är ok att börja en mening med ”och”. Härligt! En helt ny värld har öppnat sig!

                    _____________________

Matrikel mars 2022

Den nya matrikeln ligger nu på hemsidan under Aktiviteter/Medlemskap/Matrikel. Lösenordet är ”matrikel2022”.

                    _________________________

Foton

Under kvällen på Chalmerska tog Christel många foton. Vi brukar ta foton när vi har aktiviteter och dessa foton läggs ut på vår Facebook sida ”SWEA Göteborg medlem” och ibland på vår hemsida. Facebook sidan kan endast ses av medlemmar. Hemsidan kan dock ses av vem som helst som söker sig fram till den. Den som inte vill vara med på ett foto måste själv säga till alternativt kan man ju vända ryggen till när en fotograf dyker upp……

                    ___________________________

Golf

När våren är på ingång plockar ett antal Sweor i Göteborg fram sina golfklubbor. Man spelar golf tillsammans mer eller mindre regelbundet. Det finns en grupp med officiellt HCP och en grupp utan HCP. Man kommunicerar via WhatsApp. Om du är intresserad och vill vara med och spela i ena eller andra gruppen så kontakta Ann-Sofie Svensson eller Susanne Rapp.

                    _____________________________

Program för april och maj

Den 5 april är det SWEA bio. Inbjudan har gått ut.

Den 7 april bussutflykt Trandansen. Är fulltecknad.

Den 20 april SWEA lunch. Inbjudan kommer.

Den 27 april SWEA After All. Inbjudan kommer.

Den 4 maj Programpunkt. Inbjudan kommer.

Den 9 maj SWEA bio. Inbjudan kommer.

Den 18 maj Hattlunch. Inbjudan kommer.

Den 24 maj SWEA After All. Inbjudan kommer

                    ___________________________

Låt oss hoppas att detta är början till en härlig vår och sommar utan problem med covid sjukan!

Vi ses! Maggan