SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

SWEA-lunch

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum - 2019-08-29
12:30 – 14:00


Välkommen till Lunch på Gunnebo Kaffehus den 29 augusti

Kom och njut både med ögonen och smaklökarna. Vi inbjuder till lunch i det till Slottet angränsande Kaffehuset. Passa på att besöka den vackra trädgården och orangeriet före eller efter vår lunch.

Från hemsidan om Gunnebo Slott kan vi läsa:

Gunnebo Slott är beläget i Mölndals kommun och är ägt av Mölndals stad sedan 1949. Uppdraget är att förvalta och bevara en levande 1700-talsanläggning i Sveriges första kulturreservat. Ursprungligen, år 1778 köpte handelsmannen John Hall egendomen Gunnebo i Fässbergs socken för att där låta bygga ett sommarställe. 

Den första middagen arrangerades i huset den 22 juli 1796. Familjen Hall kom att få besök av dåtidens namnkunniga personer, både kungligheter och revolutionärer, konstnärer och politiker, vilka uttryckte sin beundran över de fagra omgivningarna och den rena klassiska arkitekturen.

Ja, detta är verkligen en underbar miljö.

Vår lunch äter vi i Kaffehuset. Restaurangen arbetar efter konceptet att det är årstidens råvaror som avgör vad som hamnar på gästens tallrik. Av denna anledning vet de endast kort inpå vad som kommer stå på menyn och därför kan menyn komma att ändras under innevarande vecka. All mat är ekologisk och KRAV-märkt. 

Vid större sällskap, som vi förväntas bli, gäller förbeställd meny och Programgruppen har då valt dagens fiskrätt. Om någon Swea har någon allergi, kan alternativ ordnas. Detta gör man genom att själv kontakta Gunnebo Kaffehus 031-334 16 00. Valfri dryck beställs på plats. Sallad, bröd och kaffe/te ingår.

All betalningen sker direkt till restaurangen. Kostnaden för lunchen förväntas bli 145 sek.

Datum och Tid:     Torsdagen den 29 augusti, klockan 12.30. 

Hur tar jag mig till det vackra Gunnebo?

Med kollektivtrafiken

Närmsta busshållplats är Kristinedal, varifrån en promenad på 1,3 km längs John Halls väg tar dig genom vacker miljö till Gunnebo Slott genom trädgården och vidare till Kaffehuset. Den sista biten genom trädgården är det uppförslut.

– Ta buss 753 Heden-Mölndal via Helenedal. Restid från Korsvägen ca 15 minuter.

– Från Mölndal station går buss 753 mot Heden via Helenedal, restid ca 10 minuter.

Om så skulle behövas, kan bilskjuts ordnas från hållplatsen Kristinedal. Skriv in detta i din anmälan till värdinnan för aktiviteten.

Med bil

Gunnebo Slott och Trädgårdar är skyltat både från E6 (Lackarebäcksmotet) och Riksväg 40 västerut (Mölnlyckemotet). När du åkt ca 100 meter på John Halls väg är du inne i Gunnebo kulturreservat.Inga obehöriga motorfordon får parkeras eller framföras i trädgårdarna av säkerhets- och utrymmesskäl.

Totalt finns det 280 parkeringsplatser:
– Den stora parkeringen är vid Runde sten/Björkallén på John Halls väg.
– Mindre parkering vid lantgården på Christina Halls väg.
– Vid lantgården finns en handikapparkering, cirka 100 meter från Kaffehuset.

Tänk på att inte lämna värdesaker i bilen. Samåk gärna.

Karta över parkering och byggnadernas placering.

Värdinna: Marit Nicklasson, mobil 0707 352484.

Anmälan: till maritnicklasson@hotmail.com   senast den 22 augusti.

Välkommen!

Programgruppen