SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

SWEA-Bio

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 2018-10-25
18:15 – 20:45


Hej alla biosugna Sweor!

Nu går vi hösten till mötes och vad passar väl bättre än att krypa in i en mysig biosalong och se på bio. ”Film ska ses på bio” om ni frågar mig! Denna gång blir det den banbrytande dramafilmen…

Colette

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tidens konventioner – lever med såväl kvinnor som män, skriver frispråkiga böcker, uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker sin intelligenta hustrus författartalang. Att skriva under eget namn går inte för sig för en kvinna, så Willy tar åt sig äran av Colettes första bok om unga Claudine och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna medan Colette beskriver deras eskapader i Claudine-böckerna. När hon inleder en skandalös relation med den kostymklädda markisinnan de Belbeuf blir det början till hennes verkliga frigörelse. Nu ska alla få veta vem som egentligen skrivit böckerna som tagit Frankrike med storm! Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.

När? Torsdagen den 25 oktober kl. 17.00
Var? Biograf GÖTA på Avenyn i Göteborg

Mejla din anmälan till Christel familjenolsson@hotmail.com SENAST tisdag kl. 18.00

Tacksam om du meddelar…
1) om du är pensionär för billigare pris
2) om du har rabattkort som gäller på SF (ange i så fall numret).
3) om du är med i den nya SF klubben… där medlemskapet genererar
bonuspoäng (ange medlemsnumret).

Eftersom det denna gång är på GÖTA biografen och filmen börjar så tidigt blir det ingen organiserad samling innan filmen. Däremot kan de som önskar ta ett glas vin eller annat efter filmen. Det avgör man själv.

Christel finns på plats från kl. 16.45 i foajén.

SWEA bion är även öppen för “icke-Sweor” så ta gärna med en väninna!

Varmt välkommen!
hälsar “BIO Christel”