SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Konstresa till Läckö

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum - 2018-08-25
07:15 – 19:00


Följ med SWEA-Art på en resa tillbaka i tiden till 1700-talets Sverige, vår stormaktstid och även skönhetstid.

LÖRDAG 25/8 2018 Vi åker med bekväm buss från Kungsbacka/ Göteborg till Lidköping för att besöka de berömda Rörstrandsfabrikerna, Stola Herrgård och Läckö Slott.

RÖRSTRANDS museum med deras fajans och porslin är vår första anhalt. Här får vi en guidad tur runt utställningen “Den keramiska trädgården” Efteråt har Du god tid på Dig att ströva runt på egen hand i butiken eller på torget i Lidköping med alla marknadsstånd, restauranger och caféer. Här passar Du på och äter lunch innan avfärd kl.13.00 mot Stola Herrgård.

STOLA Herrgård på Kållandsö, har anor från medeltiden, men är idag en välbevarad huvudbyggnad i Karolinerstil (uppförd 1719), med välbevarad rokokointeriör. Vi får även här en guidad visning. Denna byggnad är idag i privat ägo.

Vår sista anhalt på resan genom 1700-talet är det magnifika slottet Läckö längst ut på udden i Vänern.

LÄCKÖ Slott, sommarresidens för en av de mest betydande familjerna från den tiden. Här kan man gå runt på egen hand och njuta av slottets både ut- och insida. Årets specialutställning heter ” Färg och form. 1700-talets fajans i Östersjöområdet”. med framför allt blomstermotiv. På slottsområdet finns också en otroligt fin blomsterträdgård.

RESAN: Kl. 07.20 Avgång Kungsbacka kyrkogård vid Tingberget( gratis parkering). Kl. 08.00 Avgång från Åkareplatsen (resecentret bakom Clarion Hotell Post) Återkomst från Läckö Slott ca. Kl. 19.00

Resan kostar 675 kronor om minst 30 deltagare. I priset ingår guidade turer samt inträde på de tre besöksplatserna.

Anmälan sker till Ulla.l@ekku.se med namn och antal deltagare. Anmälan är bindande, senast 14/8 2018

Inbetalning till: SWEA Göteborgs Pg konto: 19 91 60-3

Ange ditt namn samt aktivitet.

VÄLKOMMEN önskar Ulla-Britt Lundberg, SWEA Art Göteborg