SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

SWEA Art

Vi är både proffs och amatörer

160118-Skissblocksworkshop-motiv-2-310x244xcenterMÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa.

MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor.

FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Kontaktperson: Lena Olander

Medlemmar i SWEA Art Göteborg:

 • Kicki Ahlstedt Casano
 • Britt Bowenius Isberg
 • Marie Czylok Ehrman
 • Anita Forsman
 • Lena Gensollen
 • Gabriella Hagelberg Legillon
 • Barbro Hallén
 • Anita Holmberg
 • Carina Höijer
 • Inga-Lill Samuelsson Junggren
 • Else Langkilde
 • Ulla-Britt Lundberg
 • Marie Magnusson
 • Christina Måneskiöld
 • Lena Olander
 • Ingeborg Radler
 • Annica Stiernlöf
Andra måndagen i månaden träffas vi om inget annat anges. Den som är ansvarig för aktiviteten skickar inbjudan/kallelse cirka 3 veckor innan.
Läs mer på hemsidan SWEA Art Int’l (dubbelklicka på länken).

 

SWEA Art

 

Kreativ dag med SWEA Art

Vi var nio Art-Sweor som träffades för en Kreativ dag hos mig på Tjörn. På en av sommarens absolut varmaste dagar. Vi arbetade utomhus i trädgården – i dessa corona-tider – och våra nya partytält gav oss behaglig skugga och något lägre temperatur.

Temat var akvarell och att lära mer om olika pigments egenskaper. Därefter att med kunskap om pigmenten måla ett landskap. Spännande och inte så enkelt! Vi började med information om pigment och bindemedel och sedan övade vi. Dessa pigment med olika bindemedel har använts sedan mer än 70 000 år, i grottmålningar runt om i världen, i Egypten, av romare och greker.

SWEA Art-gruppen i Göteborg träffas regelbundet under året, arbetar tillsammans, besöker museér och utställningar och andra aktiviteter. En augustidag på Tjörn har blivit tradition och vi ser redan fram emot nästa år. Vi ses!

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

för SWEA Art

 

 

 

 

 

 

SWEA Art aktiviteter 2019

PLANERADE AKTIVITETER 2019

Januari  – ev. Besök på Göteborgs Konstmuseum
Februari  – ingen planerad aktivitet
Mars – workshop i ADA-lokalen
April – ev till Munchmuséet, Oslo
Maj – konstnärsbesök, Orust
Juni – Pilane skulpturpark, Tjörn
Augusti – kreativ dag, Bleket, Tjörn
Sept – workshop Kolorism, Marstrand
Oktober – workshop, Fritt Broderi i ADA-lokalen
November – workshop i ADA-lokalen
December – jullunch och planering av 2020

14/10 SWEA Art workshop

Workshop med Barbro Hallén samt  flera kreativa SWEA ARTOR i Ada lokalen. Ett intensivt skapande, där vi målade och ritade i samma målningar. Sedan klippte vi ut bilder i målningarna, resultatet ser ni här. En jättekul måndag med färg, trots gråvädret.

🍁

Foto: Barbro Hallén

17/2 SWEA Art går på bio

Van Gogh- of Wheat Fields and Clouded Skies

Tack 2018!

Jullunch och planering, december 2018

5/11 Workshop i Zentangle

Måndagen den 5 november träffades 8 Swea Artare Gbg i ”vår nya lokal” i Sisjön. Den har fräschats upp och har numera, förutom micro, kaffebryggare och kylskåp också diskmaskin. Workshopens tema var Julkort i Zentangle och leddes av Barbro Hallén.

Vi började dagen med några Qigongövningar under ledning av Ingeborg Radler. Bra sätt att få upp värmen.

Barbro visade och demonstrerade hur man tecknar Zentangle. Timmarna innan lunch övade vi på olika mönster som vi senare skulle använda i huvudprojektet, julkortshjärtat.

Zentangle ska enligt grundarna utföras i tystnad och stillhet, men detta visade sig vara svårt i vår grupp. Samtalet blev stundtals livligt, men resultatet, julkorten blev väldigt fina. Tänkt vad olika vi tolkar och skapar utifrån samma instruktioner.

Närvarande: Marie Czylok Ehrman, Ingeborg Radler, Christina Måneskiöld, Ulla-Britt Lundberg, Marie Magnusson, Britt Isberg, Lena Ohlander, Barbro Hallén

Nästa månadsmöte blir den 17 december hemma hos Lena Olander. Då äter vi jullunch och planerar 2019 års aktiviteter.

Foto: Barbro Hallén

SWEA Arts utställning febr 2014

SWEA Art Göteborg är en aktiv grupp på 20 konstnärer med ett gemensamt intresse för konst och kreativitet. MÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa. MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor. FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Med utställningen “Hemma” gör 14 av konstnärerna i SWEA Art Göteborg sin första gemensamma utställning.

När man läser de olika konstnärspresentationerna blir det påtagligt hur de flesta av oss hittat hem i oss själva genom att alla flyttar. Hemma handlar om där vi är just nu eller där familjen finns. Över en halv miljon svenskar bor utomlands men rörligheten är stor. Numera är hemvändande svenskar största invandrargruppen. Konstnärligt visar SWEA Art Göteborg influenser från hela världen i en spännande mix med både djup och bredd i erfarenheter och tekniker.   Text: SWEA Art-gruppen

Vernissagen ägde rum på fredagen och rönte stort intresse och uppmuntran. På lördagskvällen ordnades en specialvisning  och det var många  Sweor som ville träffa  11 av konstnärerna  (3 av dem kunde inte vara med den vid det här tillfället) och höra dem  berätta om sitt skapande och visa sina verk.  Utställningen visas på Christina Vollerts galleri En Trappa Ner.  Sweorna  gick länge och väl runt och beskådade verken  och talade med  utställarna och man kan helt säkert påstå att besökarna  var mycket  imponerade!  Verken utstrålade kreativitet, kunnande, känslor och glädje.

UtställarnaGruppen har gjort en  utförlig och snygg presentation  av varje utställare, läs och se här >>

Här nedanför ses ETT verk av varje utställare: Kristina Stenström Frisk, Annika Davidsson, Ann Robertzon, Christina Måneskiöld, Eva Dillner, Christina Höglund, Ann-Louise Schwieger, Lena Olander, Barbro Hallén, Ingeborg Radler, Eva Måsén Duckert, Ulla-Britt Lundberg, Ingela Idfors Maner, Elisabeth Hällås.

 

Klicka på fotona för att se dem i full storlek. Många spotlights har gjort belysningen något ojämn.

 

Det kan nämnas att SWEA Art – förutom andra  aktiviteter  –  kommer att ha en utställning i Bryssel 9 maj-9 juni för alla SWEA Art-avdelningar och ett workshop i Torredembara i slutet av september. Efter rundvandringen fortsatte den glada samvaron  vid en härligt god byffé!

Text och foto: Carin Brundin