SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Mahjong

Är du sugen på trevliga fikaträffar med drakar, tecken och vindar? Då kan SWEA Göteborgs Mahjongträffar vara något för dig!

MAHJONG är ett typiskt spel av varianten “minute to learn but a lifetime to master”. Ett spel som vid första anblicken kan verka väldigt komplicerat med alla olika brickor. Här finns drakar, årstider, blommor, tecken, bambus och cirklar i en vansinnig röra. Dessutom blåser det en vind som flyttar runt bordet, och hela tiden går allt motsols. Låter det komplicerat? Mycket möjligt, men kul är det, och som sagt, “a minute to learn”…

I SWEA Göteborg finns det nu en grupp som spelar Mahjong. Några har hållit på länge medan andra är nybörjare. Tillsammans utforskar vi spelet. Vi hjälps åt att tolka regler och testar olika spelvarianter.

Att komma ny är inga problem, det är helt ok om man aldrig har spelat tidigare, alla är välkomna att prova och förhoppningsvis bli lika bitna som många andra. Själva spelet är naturligtvis huvudorsaken till att vi träffas, men det är givetvis också roligt att umgås!

Gruppen försöker ses en gång varje vecka, och då på caféer i stan eller hemma hos någon. Det är “mahjongande” under okomplicerade former med gott fika, mycket prat och manga glada skratt!

OM DU VILL VARA MED, ta kontakt med Elisabeth Tidebrant sweagbgmahjong(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com så får du veta mer om var och när det spelas nästa gång.

Välkommen att vara med i SWEA Göteborgs Mahjonggäng!