SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev december

Månadsbrev 10 december 2020

Nu är det snart jul igen. Inte klokt så fort tiden går trots karantän och minskade aktiviteter. När Janne gick i småskolan på landet avslutades varje dag med att fröken spelade orgel och barnen sjöng en psalm med följande text: ”Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer…….”

Så sant som det är sagt men jag tycker nog att raderna är på något vis sorgliga. Man inser att det är viktigt att ta vara på tiden här och nu, därför den tid och dag som gått kommer faktiskt aldrig tillbaka!

Julen i år blir inte riktigt som vanligt. Vårt yngsta barnbarn är lite bekymrad över hur tomten gör i dessa coronatider. Jag tror att han kommer men kanske får han stanna utomhus och kanske har han ansiktsmask över skägget!

Intressant hur mycket man kan beställa på nätet med hemleverans. Jag har tex beställt gott, svenskt kött från Gårdssällskapet med leverans vid dörren. Vi har också anlitat Systembolagets hemkörning. Även makens julklapp (ett par morgontofflor) kommer hem till dörren. Ibland får man betala en extra summa för leveransen men inte alltid. Till nyårsafton har jag beställt 2 nyårssupéer från fina restaurangen för avhämtning. Det kommer att bli ett stillsamt och lugnt nyårsfirande men för den skull kan man ju äta och dricka gott!

Även om både jul och nyår kommer att firas stillsamt och kanske ensamt gäller det för oss att hålla ut. Vaccination är på ”G”. Nästa år firar SWEA Göteborg 35 år och jag hoppas att vi kan ses och umgås igen och ha det trevligt. Kanske skall vi våga oss på en tillställning utomhus någon gång i början av juni? Har du något bra förslag på restaurang där vi kan vara utomhus men kanske under tak? Hör gärna av dig i så fall.

 Medlemsavgift

Snart har vi ett nytt år och det är dags att betala medlemsavgiften för 2021. Avgiften är oförändrad 400 kronor och betalas in antingen på plusgiro

19 91 69-3 eller bankgiro 372-8631. Glöm inte skriva ditt namn!! Kommer pengar utan namn kan vi inte reda ut vem pengarna kommer från.

Facebook

Jag vill påminna om att SWEA Göteborg har en sluten Facebook grupp. Endast medlemmar får vara med. Innehållet i denna grupp vänder sig bara till SWEOR i Göteborg och kan inte läsas av någon annan. Här kan du efterlysa en kompis att promenera med eller varför inte någon att fika med – kanske på ZOOM.

För att bli medlem gå in på Facebook, sök på ”SWEA Göteborg medlem”+ “Gå med i grupp”. Om du är medlem i Göteborg kommer administratören att släppa in dig.

ZOOM

SWEA Göteborg har ett ZOOM-konto. Vill du använda det så ta kontakt med vår ordförande Paula så fixar hon en länk till den dag och tid du önskar.

Hemsidan

Gå gärna in på hemsidan. Där händer lite då och då. Nu finns ett julbrev från ordförande med lite information. Här ser ni också de webbinarier som är planerade.

Sverigemiddagen

Sverigemiddag i år är inställd. Ett klokt beslut av International! Vi har föreslagit att Malmö får arrangera den år 2022 och att Göteborg får arrangera middagen år 2023. Alltså både Sverigemiddag och 400-årsjubileum samtidigt som det ursprungligen var tänkt!

Årsmötet 2021

Styrelsen har bestämt att detta kommer att ske på ZOOM. Datum är satt till den 23 februari 2021. Kallelse inklusive alla dokument kommer att skickas ut i god tid så att ni hinner läsa igenom allt.

Att vara med på ett ZOOM möte är inte alltid så enkelt och självklart. Därför kommer vi att kontakta er alla någon gång under januari månad och då har ni möjlighet att få hjälp med att testa ZOOM tillsammans med områdesansvarig. Vi hoppas naturligtvis att MÅNGA vill vara med på vårt ZOOM-årsmöte!

Glögg

Programgruppen kommer att anordna en glöggträff söndagen den 20 december kl 16:00. På ZOOM förstås! Hoppas ni har tid för en stunds samvaro mitt i allt julstök!

Det var allt för i år. Avslutningsvis vill jag önska er alla

EN RIKTIGT SKÖN JUL och vi ser fram emot nytt år utan corona!

Hälsningar

Maggan