SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Ordförande har ordet september 2020

Ordförandebrev September 2020

Kära Göteborgssweor!

Det känns roligt att hälsa alla välkomna tillbaka till en förhoppningsvis relativt aktiv SWEA-termin. Givetvis anpassad efter de omständigheter vi lever under numera. Vi hoppas kunna erbjuda en del uteaktiviteter och inneaktiviteter som följer våra myndigheters rekommendationer plus att ni via både VEMA och SWEA International har ett stort antal webbinarier att titta på samt även poddar att lyssna på.

Poddar är som radioprogram som man kan lyssna på när man själv vill. Man kan lyssna från datorn, plattan eller i sin mobil. SWEA har under senare delen av sommaren startat sin egen podd-verksamhet och den går rätt och slätt ut på att en massa olika kvinnor världen över blir intervjuade och att de berättar om sitt liv som utlandssvenskar, vad fick dem att ta steget, hur har det varit, hur är det och vad tror de om framtiden. Exempel på kvinnor som redan figurerat i podden är Kristina Kappelen (intendent för Villa San Michele på Capri samt mångårig journalist och Italien-korrespondent), Maria Borelius (författare och journalist i London), Denise Persson (global marknadschef för ett molnföretag i Kalifornien), Susanna Häggel (reservofficer, FN-observatör i Libanon). Följ den här länken så kan ni läsa mer och börja lyssna, det är bara att klicka på namnet man önskar lyssna på och sen trycka på pilen https://swea.org/sweapodden-tidigare-avsnitt .

Jag vill även berätta om en annan nyhet och det gäller Årets Svenska Kvinna, ÅSK. Från och med 2021 blir det avdelningarna och medlemmarna som bestämmer vem som kommer att utses till årets ÅSKa. I år kan vi alla nominera en kandidat från och med nu och fram till och med 30 november genom att fylla i nomineringsformuläret (som sedan skickas automatiskt till kommittén). Kriterierna är som tidigare, att kandidaten måste vara en svensk kvinna som genom sin verksamhet och kompetens satt Sverige på kartan utomlands. Efter granskning av kommittén presenteras kandidaterna för alla medlemmar den 1 februari och alla medlemmar ges möjlighet att rösta under hela februari månad. SWEA Internationals styrelse annonserar sedan valresultatet vid årsmötet i mars/april.

Om känner för att nominera någon som du tycker uppfyller ÅSK-kriterierna så är det bara att fylla i formuläret som du når via den här länken; https://ask.swea.org/nominering-ask/.

Hoppas vi ses på någon uteaktivitet eller på ett webbinar under hösten och som vanligt, håll avstånd, tvätta och sprita händerna,

Paula F Hasselgren
Ordförande, SWEA Göteborg