SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Ordförande har ordet december 2020

Kära Göteborgssweor!

Det är i sanning ett annorlunda år som snart är till ända. Jag vill inte orda särskilt mycket om covid-19 och Corona som nog de flesta av oss är hjärtligt trötta på, själv hoppas jag innerligt att vi snart skall komma igång med vaccinationer så att en ny normalitet kan komma att infinna sig under 2021.

Mycket roligare är det att kunna konstatera att SWEA Göteborg har ansett sig ha en så stabil ekonomi att vi kunnat donera 20.000 kronor till Solvatten i år trots att inkomster uteblivit eftersom vi inte kunnat arrangera några inkomstbringande event av uppenbara skäl. Väldigt roligt är det att vi även intresserat vår systeravdelning i Oslo för Solvatten och att de bidrog med 5.000 norska kronor så att vi tillsammans kom upp i samma summa som vi donerade förra året, nämligen hela 25.000 kronor.

Det känns också fantastiskt att Petra Wadström, hjärnan och uppfinnaren bakom Solvatten och tillika SWEAs ÅSKa 2015, av Aftonbladet nyligen utnämnts till Årets miljöhjälte 2020! I artikeln som berättar om denna utnämning kan vi bland annat läsa Tack vare Petra Wadströms uppfinning Solvatten får över 400 000 människor i fattiga länder rent vatten varje dag.” och ” Vattnet används inte bara till att dricka, utan även till matlagning och att tvätta sig. Där uppfinningen finns har diarrésjukdomar, mask och ögonsjukdomar som sprids genom smutsigt vatten och dålig hygien minskat.” Jag tycker det känns riktigt fint och jag hoppas ni också kan glädjas åt att vi i SWEA Göteborg nu bidragit till detta ändamål två år i rad!
Ni kan läsa mer via länken nedan;
Svenska hjältar 2020: Petra Wadström är Årets miljöhjälte | Aftonbladet

Petra kommer ta emot detta fina, nyinstiftade pris vid ”Svenska hjältar-galan” den 17 december klockan 20.00. Galan går att se på Aftonbladet, TV3Viaplay och Viafree.

Vill till sist önska Er alla en riktigt God Jul och ett Bättre år 2021. Jag hoppas att ni trots situationen kan ha någon(ra) nära och kära i er närhet under de kommande helgerna!

Paula Hasselgren
Ordförande, SWEA Göteborg