SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Ordförande har ordet 30 juni 2020

Kära Göteborgs-Sweor!

Jag hoppas att ni alla har det så bra det bara går i dessa Coronatider, vi har ju i alla fall nyligen fått uppleva några fantastiska sommardagar! Själv har jag njutit av att kunna simma i havet i 21-gradigt vatten och utan att vara omgiven av en massa maneter!

Glädjande nog kan jag meddela att vi fått en fantastiskt intressant uppdatering från Solvatten om hur vår donation har använts och jag känner verkligen glädje och stolthet över att vi i SWEA Göteborg bidrar till att göra en verklig skillnad för ett antal hårt utsatta familjer. Det blev inte Rwanda som var den ursprungliga planen, utan i stället har våra pengar gått till ett projekt i Uganda där Solvatten arbetar tillsammans men Plan International och UNHCR och där behovet av rent vatten är skriande stort, inte minst pga av den pågående pandemin.

Jag vill verkligen uppmana er att ta del av den bifogade fina rapporten från Solvatten och vill ni kan ni även läsa en artikel från Dagens industri som rapporterat från Nakivale Refugee Settlement där bristen på rent vatten och energikällor för att värma och koka vatten gör det extra svårt för människorna där att hålla sig friska och skyddade mot spridningen av Covid-19. Artikeln hittar ni om ni följer länken nedan.

https://www.di.se/nyheter/flyktingarna-fruktar-coronavirusets-utbrott/

Önskar er alla intressant läsning och en fortsatt fin sommar. Självklart hoppas jag att vi kan återuppta våra aktiviteter i höst, men det är för tidigt att sia om det ännu, så vi återkommer med information i augusti-september. Klart är i alla fall att vi skall planera för och genomföra Sverigemiddagen 2021 i Göteborg den 5-7 augusti.

Till sist vill jag uttrycka en önskan om feedback från dig, vore jättetrevligt att få veta hur du känner och reagerar på informationen vi nu fått och hur du känner inför ett eventuellt fortsatt stöd till Solvatten. Skulle sätta stort värde på ett mejl till sweagbgordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com med dina tankar kring detta!

Kram,
Paula Hasselgren,  ordförande SWEA Göteborg