SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev september

Månadsbrev den 7 september 2020

Foto av en av många fina solnedgångar i somras. Detta är nu ett minne blott. Utanför huset viner vinden och ibland kommer en regnskur. Havet är i uppror. Med andra ord hösten är på ingång.

Visst har det varit en konstig sommar. Inget har varit som vanligt. Barn och barnbarn har disponerat sommarstugan men nu är det vår tur! Vi njuter av sköna promenader utan att behöva väja för ungdomsgäng och vi har det mysigt inomhus, när det blåser och regnar utomhus.

 Webbinarier

Som jag nämnt i tidigare månadsbrev, så anordnar SWEA International webbinarier med väldigt olika teman. Kolla gärna – det finns många intressanta ämnen. Kommande webbinarier hittar du antingen på vår egen hemsida https://goteborg.swea.org/ eller på SWEA Internationals hemsida https://swealand.swea.org/2020/kommande-webbinarier/

De webbinarier som redan är gjorda hittar man under https://swealand.swea.org/webbinarier-tidigare/

Poddar

Nytt för i år är SWEAs poddar. Det är radioprogram som man kan lyssna på när man själv vill. Här berättar Sweor från hela världen sin historia. Följ den här länken för att lyssna. https://swea.org/sweapodden-tidigare-avsnitt

Facebook

Som jag berättat tidigare, så har SWEA Göteborg en sluten Facebook grupp dvs endast medlemmar i SWEA Göteborg släpps in och ingen utomstående kan läsa vad som skrivs. Är du inte redan medlem, så rekommenderar jag att du blir det. Gå in på Facebook, sök på ”SWEA Göteborg medlem”+ “Gå med i grupp”. Om du är medlem i Göteborg, kommer administratören att släppa in dig.

Sverigemiddagen

Innan vi går vidare med planeringen av Sverigemiddagen 2021 avvaktar vi Internationals beslut om det skall bli av eller ej. Med tanke på rådande pandemi och osäkra situation vet vi inte riktigt hur läget är nästa sommar.

Årets svenska kvinna (ÅSK)

Nytt för i år är, att alla Sweor kan nominera en kandidat till ÅSK. Kriterierna är som tidigare, att kandidaten måste vara en svensk kvinna som genom sin verksamhet och kompetens satt Sverige på kartan utomlands. Således skall man kanske inte föreslå en väninna som är trevlig……

Efter en granskning av ÅSK-kommittén presenteras kandidaterna för medlemmarna den 1 februari. Därefter har alla medlemmar möjlighet att rösta under hela februari månad. SWEA Internationals styrelse annonserar valresultatet vid årsmötet i mars/april. Om du vill nominera någon, fyll i formuläret i den här länken. https://ask.swea.org/nominering-ask/.

Solvatten

Ni har alla fått ett utskick med feed back från Solvatten. Det går också att läsa skrivelsen på hemsidan. Det är verkligen en verksamhet man känner gör nytta! Vi har inte använt alla pengar vi avsatte till donation i budgeten för detta år. Styrelsen funderar på att donera ytterliga medel till Solvatten. Det går också bra att som privatperson donera en summa om man känner för det. Nedan en länk till en fin artikel i Aftonbladet om Solvattens grundare och deras arbete: https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/JoK6BR/svenska-petras-uppfinning-ger-hundratusentals-manniskor-rent-vatten

Kommande aktiviteter

Som alla vet, så är livet inte riktigt normalt för tillfället. Således kommer programutbudet att bli skralt i höst. Programgruppen funderar på om de kan anordna stadsvandringar eller promenader etc. När det händer något får ni alla mejl med information.

Hemsidan

Det händer inte så mycket men ibland tillkommer nya inlägg. Gå gärna in och titta. För att inte glömma allt jag lärt, så ”möblerar” jag om då och då. Nytt inlägg är bl a ordförandes rader. På hemsidan finns också Anslagstavlan där man kan sätta in annons under rubrikerna köp, sälj, hyr mm. Kanske aktuellt nu när alla har haft tid att rensa ut och städat i förråd och i garderober mm. Skriv till mig och berätta, vad du har som kan vara lämpligt för anslagstavlan så lägger jag in.

RM Wien

Det är nu bestämt att RM i Wien är inställt. Synd. Det hade varit trevligt att besöka Wien och få kunnig guidning av våra Sweor där och även få tillfälle besöka vår avgående kassör Karin. Vi hoppas att det kommer fler tillfällen att få besöka Wien!

Allt för idag! Nu skall jag dricka kaffe tillsammans med maken. Den stora frågan är då: Skall vi sitta i lä och få lite sol på oss eller skall vi sitta inne och titta på ett något ilsket hav…….. Lyxiga bekymmer!

Vi hörs! Maggan