SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev mars

Månadsbrev mars 

Vad säger ni – skall vi SWEA Göteborg ta och bojkotta allt regnande!! När vi ändå är på gång så kan vi väl skicka in en protest mot allt blåsande också!

Så hade jag tänkt börja detta månadsbrev men det verkar inte gälla längre. Kanske har det kommit in så många klagomål så någon har lyssnat och vi har nu fått lite människovänligare väder – ja ibland sol och nästan vår! Mars lär vara en vårmånad så vi hoppas det stämmer och att sol och värme hittar fram även till oss.
______________________________________

Årsmötet
Årsmötet var den 18 februari på Chalmerska Huset. Vi var nästan 50 Sweor närvarande och alla var eniga om att det är mysiga och trevliga lokaler. Petra Wadströms son David berättade om Solvatten och visade bilder från deras olika projekt. Man kände att här gör pengarna verkligen nytta! Om ca 6 månader kommer vi att få en återkoppling hur våra skänkta solvattendunkar har kommit till användning. Vill man som privatperson hjälpa till kan man gå in på Solvattens hemsida och läsa om deras aktiveter och också skänka en slant.

Lista på den nya styrelsen finns på sista sidan i månadsbrevet.
_____________________________________

Matrikeln
Ni har alla fått den nya matrikeln på nätet. Det har redan kommit in flera ändringar och ni kommer att få en uppdaterad matrikel innan sommaren. Styrelsen bestämde vid senaste mötet att vi tar bort listan över företag som ger rabatt. Det har nämligen visat sig att flera av företagen inte ger någon rabatt längre och vi känner att det är svårt att hålla listan uppdaterad. Vi tar bort den och vi kommer inte heller att skicka ut medlemskort.
__________________________________________

SWEAs digitala utställning
Vid årsmötet 2019 i Bangkok bestämdes att skapa en interaktiv digital utställning – en tidslinje om SWEAs historia. För att läsa den gå in på SWEA Göteborgs hemsida. Klicka på SWEA International och swea.org. Ni kommer då in på internationals hemsida och där finns en ruta med SWEAs Tidslinje. Klicka och läs!
_______________________________________

Områdesansvarig Kungsbacka
Befattningen som områdesansvarig i Kungsbacka är ledig. Någon som känner sig manad? Att vara områdesansvarig är ingen betungande befattning. Det är vad man själv gör den till. Framför allt kan det kännas bra för en nyinflyttad Swea att veta att det finns någon i närheten att kontakta om man undrar över något. Tycker du det verkar trevligt och intressant, så hör av dig till mig, Maggan, sweagoteborgmedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.
___________________________________

Sverigemiddagen 2021
Vi är redan i full gång med att planera inför Sverigemiddagen 5-7 augusti 2021. Clarion Post Hotel är bokat för stipendieutdelningen och middagen fredagen 6 augusti. Det är också där som vi reserverat ett antal rum för hitresande Sweor.

Ett viktigt arbete är nu att samla in priser till vårt lotteri. Ingegerd Wiklund har åtagit sig att vara ansvarig för detta. Finns det någon Swea i Göteborgsområdet som har kontakter med eller känner någon som skulle kunna tänka sig att skänka en gåva till vårt lotteri? I så fall kontakta mig sweagoteborgmedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller Ingegerd Wiklund siriwik(Replace this parenthesis with the @ sign)comhem.se.
______________________________________

Program
Den nya programgruppen är väldigt aktiv och ni får inbjudningar till alla möjliga trevliga aktiviteter. Vid alla tillfällen skall man anmäla sig via talongen på hemsidan. Närmast i tur är:

Mars
11 mars besök på Antik West (blev fullt efter två timmar!)
17 mars SWEA Lunch på Elite Plaza Hotel
18 mars SWEA-bio
26 mars besök på Borås Textilmuseum – Versace utställning
31 mars Lunchteater på Stadsteatern (redan fullt)

April
2 april guidad visning av Nasirmoskén i Högsbo
6 april SWEA After All
15 april SWEA-bio
22 april SWEA-lunch
27 april lunchföredrag av Barbro Westerholm. Lokal Chalmerska Huset.

Boule
Boulespelet på Majvallen blev en lyckad tillställning och många kände att det kan jag göra fler gånger. Varför inte bilda en SWEA boulegrupp? Det är bara att göra ett upprop på Facebook. Kanske finns det många som gärna spelar en gång i veckan/månaden.
__________________________________

Anslagstavlan
På vår hemsida finns numera en anslagstavla. Sälj, byt, köp, eller leta efter en speciell tjänst. Här kan Sweor i Göteborg utbyta tjänster eller hjälpa varandra på olika sätt. Första inlägget är sökandet efter en ”nanny”. Gå in och läs!
________________________________________

Styrelsen 2020
Paula Hasselgren, ordförande
Veronica Isacson, vice ordförande
Margaretha Helling-Borda, sekreterare
Eva Bredberg, kassör
Karin Viertel, vice kassör
Margareta Nilsson, medlems ansvarig
Ann-Sofie Svensson, programgruppens representant

Hel programgruppen                      Webbgruppen
Ann-Sofi Svensson                           Margareta Nilsson
Lena Svenningsson                          Karin Viertel
Petra Forsberg                                 Christina Rindegård
Monika Högmark                              Christel Ingemansson Olsson
Lisbeth Berlin

Allt för idag. Nu ser vi fram emot sol och vår!

Maggan