SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev maj

    Månadsbrev 7 maj 2020

Just nu befinner jag mig i stugan utanför Halmstad. Solen skiner och utanför fönstren ser jag ett mörkblått lugnt hav. Inga surfare på ingång idag. När det blåser och havet böljar, brukar vi sitta i tryggt förvar inomhus och titta på de duktiga surfarna när de flyger fram över vågorna. Ibland har de sådan fart att jag är rädd att de skall hamna i Danmark men de lyckas alltid vända så att de kommer tillbaka in till stranden.

Vi har nu varit i karantän många veckor och det går väldigt bra. Livet rullar på och dagarna går. Fasta aktiviteter är frukost, lunch, fika och middag. En promenad per dag måste jag också hinna med och att planera inhandlandet av matvaror tar också lite tid. De vanliga hushållssysslorna (städa, tvätta etc) måste också hinnas med. Ja, och sedan är det kväll och då roar TV:n med lite olika program. Så läggs den ena dagen till den andra och veckorna går.

Mest av allt saknar jag att få krama om barnbarnen! Vi ”träffas” ett par gånger i veckan via Facetime men det är inte riktigt detsamma som att se dem ”live”. Jag läste någonstans att detta kan hålla på i två år! Hoppas verkligen att man hittat ett vaccin innan dess!
_____________________________________

På aktivitetsfronten i SWEA Göteborg är det ganska lugnt. Alla program utom After All är inställda. Gå gärna in på vår hemsida www.goteborg.swea.org och se alla de olika webbinarierna som SWEA International anordnar. Många intressanta ämnen att förkovra sig i och lära sig mer om.

Den 13 maj kl 18:00 blir det After All via ZOOM. Det kommer en inbjudan via mejl som vanligt. Är ni osäkra angående ZOOM eller vill ha hjälp så kontakta Erika eller vår ordförande Paula sweagbgordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com. Vi ses framför datorn, plattan eller telefonen och pratar en stund. Var och en väljer vad man vill äta eller dricka.

Den 18 maj kl 11:30 och kl 18:30 får vi en föreläsning om Enneagram. Det är Annika Lehes, SWEA Göteborg, som berättar och informerar. Inbjudan kommer som vanligt via mejl. Man anmäler sig till Annika direkt. All information finns i inbjudan. Även denna föreläsning sker via ZOOM.

__________________________________

Nu skall jag köra och hämta mina beställda varor på ICA. Jag kör in på baksidan av affären och öppnar bakluckan, ringer och talar om vad jag heter och personalen kommer ut med mina kassar! Undrar om vi kommer att fortsätta med detta sätt att handla även efter corona krisen är över?

Jag läste idag i GP att affärerna i Nordstan skickar hem varor utan extra kostnad. Fantastiskt! Skall testa detta och beställa lite sminkprodukter från Åhlens. Spännande!

Jag hoppas ni alla mår bra och att ni har det bra. Vi är många 70+are i SWEA Göteborg och det är viktigt att vi lyder Folkhälsomyndighetens råd med socialt avstånd. Här i Sverige får vi i alla fall röra oss ute och ta promenader och eventuellt umgås med varandra utomhus. Det skall vi vara glada för. Vi har vänner i Frankrike och de har det inte särskilt muntert i sin karantän!

Ha det så bra och håll ut! Det kommer bättre tider!

Kram
Maggan