SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev juni

Månadsbrev 8 juni 2020
Tiden går och det är snart midsommar. I år blir det en väldigt annorlunda midsommar för oss och säkert för många andra. Men jag lovar att det kommer att serveras sill och potatis och nubbe även om sällskapet runt bordet endast är 2 personer!
Tiden i karantän rullar på och när detta startade var jag helt övertygad om att livet skulle vara normalt och som vanligt till sommaren men där hade jag fel. Som det ser ut just nu kanske livet inte blir normalt förrän det finns ett vaccin så det är bara att ”gilla läget” och rätta sig därefter.
________________________
Webbinarier
Under tiden vi sitter i karantänen kan jag varmt rekommendera SWEA Internationals alla webbinarier.
Kommande webbinarier hittar du antingen på vår egen hemsida
https://goteborg.swea.org/ eller på SWEA Internationals hemsida https://swealand.swea.org/2020/kommande-webbinarier/
De webbinarier som redan är gjorda hittar man under https://swealand.swea.org/webbinarier-tidigare/
Jag kan också rekommendera att du går in på andra SWEA-föreningars hemsidor och kollar vad de har på gång. Som Göteborgs-Swea kan du anmäla dig till ALLT!
_______________________________

Sverigemiddagen
Sverigemiddagen 2020 i Malmö är inställd. Sverigemiddagen 2021 blir i Göteborg som planerat. Man hoppar helt enkelt över Malmö. Under sommaren händer inte så mycket men till hösten kommer planeringen för Sverigemiddag 2021 att starta stort! Clarion Hotel Post är redan bokad för övernattningar, stipendieutdelning och bankett. Nu är det bara resten som skall arbetas fram………. Nytt möte i planeringsgruppen blir i slutet av augusti/början september.
___________________________________

Enkäten SWEA 2020
Tidigare i våras gjordes en enkät bland alla SWEAs medlemmar. 24% svarade – kanske du var en av dem. Nedan lite kuriosa från enkäten:
• 20% arbetar heltid
• 51% har bott utomlands mer än 20 år
• 81% har högskoleutbildning
• 91% har en smartphone
• 95% är online dagligen
• Medelålder 61 år
• 31% har bott i fler än 4 länder
• 30% är pensionärer
________________________________

Facebook
SWEA Göteborg har en sluten Facebook grupp. Det betyder att endast medlemmar i SWEA Göteborg släpps in och ingen utomstående kan läsa vad som skrivs. Är du inte redan medlem så rekommenderar jag att du blir det. Gå in på Facebook, sök på ”SWEA Göteborg medlem”+ “Gå med i grupp”. Om du är medlem i Göteborg kommer administratören att släppa in dig.
Det finns också en sluten Facebook grupp för SWEA världen. Det betyder att endast Sweor i hela världen har tillgång till gruppen och kan läsa vad som skrivs. För att anmäla sig är det samma förfaringssätt som ovan. Sök på ”SWEA världen” och klicka på ”Gå med i grupp”. En administratör kollar att du är medlem i SWEA och släpper in dig.
__________________________________

Göteborg 400 år
Planeringen inför 400-årsjubileet är i full gång. Bifogat finner ni ett dokument som handlar om detta. Längst ned i dokumentet efterlyses volontärer under jubileumsåret. Om du tycker det låter intressant och vill vara med och hjälpa till så finns där en länk att klicka på för att få vidare information.
___________________________________________

SWEA Göteborg har en medlemsavgift på 400 kronor och många undrar vad får vi för pengarna? Den största delen går till SWEA International (33US$ per person och år). Nedan finns en ”paj” där du kan hur SWEA International fördelar våra pengar.

________________________________
Jag vill önska er alla en riktigt trevlig och skön sommar och vi ses (eller åtminstone hörs) igen i september.

Kram
Maggan