SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev januari

Månadsbrev 5 januari 2020

Nu är glada julen slut, slut, slut
Julegranen dansas ut, ut, ut
Men till nästa år igen
Kommer han vår gamle vän
Ty det har han lovat!

Så sjunger vi i visan och det stämmer väl ganska bra eller hur? Imorgon blir det julgransplundring (och jag tänker servera årets första semla!) och granen flyttas åter ner till källaren. Skönt när alla tomtar försvinner! Vädret i december har ju inte varit särskilt julelikt men det kanske är så vi kommer att få det framöver. Igår sken i alla fall solen in genom fönstren!
_____________________________________

Medlemsavgift – last call
Det är hög tid att betala in medlemsavgiften för år 2020. Den är oförändrad på 400 kronor och skall betalas in på plusgiro 19 91 60-3 eller bankgiro 372-8631. Kom ihåg att du har ingen rösträtt på årsmötet om inte medlemsavgiften är betald!!
______________________________________

Årsmötet 18 februari 2020
Inbjudan med alla dokument etc kommer att skickas ut i god tid men det kan vara klokt att redan nu reservera dagen i almanackan. Årsmötet blir i år i Chalmerska Huset på Södra Hamngatan. Ett vackert hus som byggdes av herr Chalmers på 1800-talet. Jag hoppas vi får höra om husets historia under tiden vi samlas och serveras ett glas vin.
___________________________________________

Webbgruppen
Valberedningen har med ljus och lykta sökt en ny webmaster men utan framgång. Då beslöt några av oss att bilda en webbgrupp så att vi kan hjälpas åt. Gruppen består av Christina Rindegård, Christel Ingemansson Olsson, Karin Viertel och Margareta Nilsson. Vi håller på att lära oss hur man sköter hemsidan. Det är väldigt roligt men mycket att lära. Vi hoppas ni har överseende när det händer konstiga saker på hemsidan. Vi jobbar med att förkovra oss……..
____________________________________________

Kommande program
Programgruppen håller på för fullt att planera vårens aktiviteter. Flera inbjudningar ha redan gått ut. Vårens program ser ut som följer:

Januari
9/1 torsdag SWEA bio
15/1 onsdag After All kl 18:00
22/1 onsdag SWEA lunch
27/1 måndag guidad tur på Operan kl 18:15

Februari
5/2 onsdag After All kl 18.00
18/2 tisdag SWEA Årsmöte kl 18:00
20/2 torsdag SWEA bio
25/2 tisdag SWEA lunch

Mars
3/3 tisdag After All kl 18:00
11/3 onsdag Vinprovning
17/3 tisdag SWEA lunch
18/3 onsdag SWEA bio
26/3 torsdag Versace Textilmuseum i Borås

April
6/4 måndag After All kl 18:00
22/4 onsdag SWEA Lunch

Maj
7/5 torsdag Stadsvandring – Bangatan berättar
13/5 onsdag After All kl 18:00
27/5 onsdag Hattlunch

Juni
10/6 onsdag Stadsvandring – Majorna berättar
15/6 måndag After All kl 18:00
26/6 fredag SWEA lunch

Juli
15/7 onsdag sommarlunch

Notera gärna ovanstående datum i almanackan redan nu. En inbjudan med alla fakta kommer alltid via mejl.
_______________________________________

Som jag berättade tidigare så är webbgruppen ny och vi känner oss för stunden väldigt taggade och ambitiösa. Vi vill att hemsidan skall bli mer aktiv och att ni medlemmar skall gå in och titta på hemsidan då och då. T ex kommer vi att komplettera planerade aktiviteter med mer information så fort vi får den. Fortfarande kommer inbjudan via mejl som vanligt. Som sagt gå gärna in på vår hemsida www.goteborg.swea.org och hittar du några felaktigheter eller något som ser tokigt ut så hör av dig till någon i webbgruppen.

Nytt för i år är att styrelsen vill, att man skall svara via talongen som finns på hemsidan till varje aktivitet. På mejlinbjudan till en aktivitet stå det ”anmäl dig genom att klicka HÄR”. Man klickar på HÄR och kommer direkt till aktiviteten med tillhörande talong. I talongen fyller man i de uppgifter som begärs och skickar iväg. Du får genast en bekräftelse till din egen mejl och samtidigt får både programgrupp och kassör en bekräftelse via mejl att du är anmäld till denna aktivitet. Detta förfaringssätt förenklar betydligt både för programgruppen och för kassören.

Tycker du att det verkar besvärligt och svårt att klicka här och där? I så fall kan du prata med aktivitetens värdinna. Hennes telefonnummer finns alltid med i inbjudan. Du kan också ta kontakt med någon i styrelsen och be om assistans.

Allt för idag! Vi syns!