SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Rapport från SWEAs Världs och VEMAs Region möten

Rapport från SWEAs Världs- och VEMAs Region-möten 

Mellan den 14-17 november ägde SWEAs Världsmöte och olika Regionmöten rum i Dubai. Världsmöten äger rum vart annat år och medan Regionmöten sker varje år. Vi i Göteborg tillhör regionen VEMA (Västra Europa Mellanöstern Afrika) tillsammans med Barcelona, Costa Blanca, Holland, Irland, Mallorca, Marbella, Oslo och Portugal.

Vid varje Världs- och Regionmöte ordnas en rad fantastiska arrangemang som är öppna för alla medlemmar, det kan vara hel- och halvdagsutflykter, olika middagsevent, för- och efterresor! För många var Dubai ett exotiskt och tämligen okänt resmål, för andra bekant, för några ett ställe dit man av olika skäl inte ville åka. Jag vågar nog påstå att vi som var där och deltog i olika arrangemang fick många nya lärdomar och insikter.

Från Göteborg var vi åtta Sweor, Lena Svenningsson, Ingela Svensson, Gunilla Pearce, Christina Rasmusson, Susanne Rapp, Rose Marie Björkman, Åsa Norlin (Göteborgsswea året ut) samt undertecknad som deltog. Tyvärr beslöt sig min telefon att radera hela min kamerafil, så de fotona av oss alla tillsammans som vi tog med min kamera är tyvärr förlorade.


Som AO (Avdelningsordförande) deltar man i två heldagsmöten och parallellt med dessa kan övriga deltagare välja mellan en rad olika evenemang. Själv lyckades jag trycka in en halvdagsutflykt som tog oss till en liberal moské, the Jumeirah Mosque, där vi visades runt och fick en lektion i både islam, judendom, kristendom samt en duvning i arabisk klädnad, mycket intressant. Sedan for vi vidare till the Etihad Museum som beskriver tillkomsten av Förenade Arabemiraten, också väldigt lärorikt och oerhört vacker arkitektur.

Det första heldagsmötet var Världsmötet och där var vi ca 80 personer som lyssnade till olika föreläsningar. Dagen började med information från SWEA International och det handlade om den internationella styrelsens uppgifter samt korta presentationer från några av kommittéerna som är knutna till styrelsen. Bland annat fick vi höra från Kommunikationskommittén (Komkom), Kongress-, Produkt-, Finans-, och Donationskommittérna (Donkom). Man tryckte särskilt på hur viktigt det är att vi ute i avdelningarna är tydliga med SWEAs syften så att nya, och även äldre medlemmar, inte blir besvikna eller får fel bild av vad SWEA är, vad vi ståroc h verkar ideellt för. Vår verksamhet är och skall förbli knuten till våra syften, vision och värdeord: Världsvid vänskap för oss och det kändes öppet, interaktivt och värdefullt. Dagen avslutades sedan med ett formellt årsmöte för regionen.

Här är till sist foton på VEMAs styrelse under möte och från galamiddagen med tema vitt och guld.

Jag skulle verkligen vilja råda alla som har möjlighet att delta på ett Region- eller Världsmöte att åka, det är en mäktig känsla när så många svensktalande kvinnor från när och fjärran kommer samman och har en omedelbar gemenskap, då förstår man verkligen vilken fin organisation vi är medlemmar i. Nästa Regionmöte kommer hållas i Wien hösten 2020 tillsammans med både OEMA och MEMA och hösten 2021 blir det Världsmöte i Fort Lauderdale, Florida. Prata gärna med någon av oss för att få veta mer om du är intresserad av att vara med framöver!

Hovås 26 november 2019-11-26 Paula Hasselgren