SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev september 2019

Nu är hösten här – även vädermässigt. Regn och rusk som vanligt i Göteborg. Sommarens ledighet är slut och nu är det åter dags för hämtning av barnbarn, styrelsearbete i SWEA, mahjong, bokklubb, bio, luncher mm. Mycket angenäma arbetsuppgifter för en pensionär!

Om några dagar firar maken och jag 50-årig bröllopsdag. Inte klokt hur tiden har rusat iväg! Tänk att sitta mitt emot samme man vid frukostbordet i 50 år! Visserligen har vi flyttat ofta så köksborden och miljön runt omkring har sett annorlunda ut från tid till annan men maken och jag har varit desamma. Som sagt svårt att förstå att så många år har passerat men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt!

SWEA stavning

När jag blev medlemsansvarig hade jag problem att stava SWEA i olika sammanhang. Kanske fler känner sig osäkra så här en liten lektion:

-Vår organisation heter SWEA
-En Swea, två Sweor, flera SWEA-medlemmar
-SWEA i sammansättning följs av bindestreck (SWEA-avdelning)
-SWEAs och Sweas i genitiv skrivs utan kolon och accent

Facebook

Jag vill påminna om att SWEA Göteborg har en sluten Facebook grupp. Det är bara Sweorna i Göteborg som kan ansöka och som kan bli medlemmar. Här kan man skriva om sådant som man tror kan vara intressant/hjälpsamt för andra Sweor t ex berätta om en trevlig teater, opera, film etc. Här kan man också lägga ut bilder från olika arrangemang i Göteborg eller i SWEA-världen. Kanske söker du en kompis för att åka till ett SWEA-möte någonstans i Sverige eller utomlands. Gå in och läs och var gärna aktiv!

Om du inte redan är med i den slutna gruppen men använder Facebook för övrigt, så sök upp gruppen ”SWEA Göteborg medlem” och klicka på ”Gå med i gruppen”.

Sverigemiddag och styrelsearbete

Du har fortfarande möjlighet att anmäla ditt intresse för att arbeta inför Sverigemiddagen i Göteborg 2021. Är du intresserad eller undrar över något så kontakta vår ordförande Paula Hasselgren sweagbgordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Program

Till lunchen den 29 augusti på Gunnebo slott kom 15 hungriga och glada Sweor. Trevlig miljö och god mat. Vid lunchen avtackades Mia Gustafsson för lång och trogen tjänst som lunchvärdinna. Samtidigt hälsades vår nya lunchvärdinna Maritha Magnusson välkommen. Maritha känner ni som arrangör av den populära sommarlunchen på Hönö. Vi hälsar Maritha
välkommen till sitt nya ”jobb” och ser fram emot många, trevliga och goda luncher framöver!

September 2019

10 september (kl 13:30-15:00) Guidad visning Museihem i Haga
19 september (kl 18:00-20:00) Modekväll på Scruples, Sävedalen
23 september (kl 12:30-14:00) Swea lunch
26 september (kl 18:00-20:00) After All

Oktober 2019

3 oktober (kl 18:00-21:00) SWEA bio, Bergakungen, Göteborg
10 oktober (kl 16:15-18:00) Stadsvandring med judisk inriktning
22 oktober (kl 12:30-14:00) SWEA lunch
22 oktober (kl 17:00-18:00) Prova på ”linedancing”

Inbjudan både till Museihem i Haga och till Modekväll på Scruples, Sävedalen, har redan gått ut via mejl. Finns fortfarande tid att anmäla sig! (Personligen ser jag fram emot lite nya idéer inför höstens eventuella klädinköp.)

Mahjong

Mahjongspelet är i full gång. Vårt stamfik ”Café and Bakery” är öppet igen efter sommarstängningen och vi spelar oftast onsdagar eller torsdagar men man kan också välja andra dagar som kanske passar bättre. Känner du för att testa eller bara komma och titta så kontakta mahjongansvarig Karin Viertel sweagbgkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Det var allt för idag! Vi syns!
Maggan