SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev november 2019

Månadsbrev 4 november 2019

Att dansa linedance blev en trevlig upplevelse. Vi fick lära oss 8 olika steg kombinationer som så småningom sattes ihop med musik. Vi dansade, svettades och koncentrerade oss. Mot slutet tyckte jag, att det går ju ganska bra och började tänka på något annat men det var inte så lyckat. Man var tvungen att ha koncentrationen på högvarv! Dock tyckte jag det var tråkigt att vi inte dansade till country musik. Jag frågade varför och fick en förklaring, som jag inte riktigt förstod och således inte skall försöka återge. Kontentan är att i Sverige dansar man linedance till annan musik än country!

På vägen dit blev min väninna rånad! Så här var det. Väninnan och jag träffades vid Brunnsparken för att ta spårvagn nr 5 till Eketrägatan. Det var mycket folk som steg på. Väninnan stod med ryggen vänd mot gången och vi stod och pratade hela resan. Precis när vi stigit av på Eketrägatan säger hon: ”Min plånbok är borta!” Dragkedjorna på båda facken på hennes handväska var öppna. Tråkig upplevelse! Hon ringde genast till bank och polis så kort etc blev spärrade. Jag berättar detta, därför man tror inte sånt kan hända härhemma. Många av oss åker alternativt har bott i ”konstiga” länder och då är vi alltid
uppmärksamma och försiktiga med handväskor, plånböcker och kontanter men att det också kan hända här hemma tänker vi inte på. Alltså skärpt uppmärksamhet även på hemmaplan!

________________________________________

Donation till ”Solvatten”
Kan berätta att vi har fått vår donation godkänd från International. Således har vi nu skickat 25.000 kronor till ”Solvatten”. Detta innebär att man kan köpa 20 behållare som kommer att skickas till Rwanda. Vi kommer så småningom att få en rapport och information om hur vårt bidrag har hjälpt människor och miljö.

Gå gärna in på hemsidan och läs vad ”Solvatten” innebär www.solvatten.org
En fantastisk uppfinning av Petra Wadström som för övrig var ÅSK år 2015.

_________________________________________

Program
Följande aktiviteter är inbokade:
November
2019-11-05 SWEA bio, biograf Göta
2019-11-06 Bukowskis
2019-11-11 After All
2019-11-13 SWEA lunch på Ritz
2019-11-20 Lohrs Pocket Göteborg
2019-11-27 SWEA bio

December
2019-12-05 After All
2019-12-11 Lussekväll
2019-12-18 SWEA lunch

Det blev snabbt fullbokat till Bukowskis den 6 november. Tråkigt för alla som inte fick plats MEN Bukowskis ordnar en kväll till för SWEA Göteborg. Det tycker vi är väldigt generöst av dem! Alltså har de flesta av er som stod på väntelista fått inbjudan till den 4 december istället. Vi vet, att det fortfarande finns en väntelista men hoppas att du som fått plats och inte kan gå meddelar detta i tid så att någon annan får din plats.

Notera lussefesten den 11 december. Vi kommer att vara i Örgryte församlingshem och skolbarn kommer att lussa för oss som vanligt. Kommer också att serveras något lätt att tugga på. Inbjudan med all information kommer via mejl.

Notera även den 18 februari 2020 för då blir det årsmöte. Inbjudan och handlingarna till årsmötet kommer att skickas ut i god tid. Vi hoppas också att någon från ”Solvatten” kommer och berättar om företaget för oss.

____________________________________________

Mahjong
Spelet är i full gång. Vi spelar oftast onsdagar eller torsdagar på ”Café and Bakery” på Viktoriagatan. Känner du dig sugen på att testa så kontakta Karin Viertel sweagbgkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
__________________________________

Medlemsavgift
År 2019 lider mot sitt slut och det är dags att betala medlemsavgiften för år 2020. Avgiften är fortfarande 400 kronor och den kan betalas in på plusgiro 19 91 60-3 eller bankgiro 372-8631.

Allt för nu! Vi ses och hörs!
Maggan