SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev mars 2019

2019-03-03

Månadsbrev den 3 mars 2019

Våren är här!! Visst är det härligt när solen skiner och det syns att fönstren behöver putsas!

Vid det här laget har ni alla fått den nya matrikeln. Kontroller att era uppgifter stämmer. Om inte informera mig.

_______________________________

Beträffande 40-års-kalaset fick ni häromdagen ett meil där styrelsen presenterar de förslag som finns och att vi gärna ville höra vad ni tycker om våra förslag och vilket ni tycker verkar bäst. Fram till idag (söndag den 3 mars kl 1850) har vi fått 67 svar och av dessa har 48 kryssat för transport med gammal spårvagn samt lunch på Långedrags Värdshus. 12 personer föredrar kryssning med brunch och 7 personer enbart lunch på Långedrags Värdshus. Vi tycker det är väldigt roligt att enkäten har fått så stor respons!

Datumet för 40-årsjubileet är bestämt från SWEA International och vi har därför ingen möjlighet att välja andra datum än 10-12 maj.

Några av er har skrivit och påpekat att det finns ett antal Sweor som arbetar och att inte alla är pensionärer och lediga mitt på dagen. Styrelsen är mycket medveten om detta men så här har vi tänkt:

  • Vi ville göra något med anknytning till Göteborg – hav, båtar etc. Här tycker vi att Långedrags Värdshus passar in med utsikt över havet och båthamnen.
  • Spårvagnar är ju ett annat kännetecken för Göteborg och därför känns det riktigt att en spårvagn transporterar oss.
  • Vi tänker också att ni som yrkesarbetar oftast har möjlighet till flextider. Kanske är det möjligt för er att, med lång framförhållning och god planering, ta en långlunch på en fredag och använda den flextid ni har till det.
  • Vi är medvetna om att kostnaden inte får skena iväg och en affärslunch en vardag är betydligt billigare än en middagsmeny kvällstid.
  • Det finns Sweor som inte gärna vill ge sig ut kvällstid av olika anledningar.
  • Helger i mitten av maj är ofta intensivt uppbokade med olika festligheter och resor och vi tror därför att fler har möjlighet att delta ”fredag lunch” än senare under helgen.

Ja, så har resonemanget varit i styrelsen. Dessa tankar har varit utgångspunkt för de val vi har gjort. En annan faktor är den korta tid vi har för att arrangera något. Vi hoppas ni kan hålla med i vårt resonemang och att många anmäler sig när den dagen kommer!

________________________________________

Vad händer i övrigt i SWEAs Göteborgs värld. Jo, mahjongspelet pågår för fullt. Man kan vara 3 eller 4 som spelar och vi är ofta två lag men det finns plats för fler! Vi brukar träffas och spela på Café and Bakery på Viktoriagatan. Trevligt och bra café där man kan köpa en fika, lunchmacka, sallad etc. om man vill. Känner du dig sugen på att komma och testa? Kontakta Karin Viertel sweagbgkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

I Göteborg har vi också 4 bokklubbar som träffas regelbundet. I bokklubben Centrum/Askim finns en plats ledig. Hör av dig till mig om du är intresserad.

Mars månad innehåller våra vanliga aktiviteter ”After All” onsdagen den 6 mars. Inbjudan har gått ut. Den 13 mars blir det bio och den 27 mars blir det lunch. Inbjudan kommer via mail.

Den 21 mars får vi en visning av det nyrenoverade och ombyggda Röhsska Museet. Spännande! Inbjudan kommer men notera datumet redan nu i almanackan.

________________________________________

Vår webansvarige Pernilla kommer att lägga ut alla programpunkter på Facebook. I samband med informationen finns en ruta ”kommer/kommer”. Den skall ni inte bry er om! Det går inte att anmäla sig där. Det kommer ALLTID ett mail med inbjudan och med information om hur och var och när man skall anmäla sig. Att lägga ut programmen på Facebook är bra för då får alla information om kommande aktiviteter och kan reservera datumet i sin egen kalender. Information om kommande program finns också på hemsidan.

____________________________________

Matrikeln Följande felaktigheter har noterats i den nya matrikeln: Sid 6 – Ninna Burgman har mailadress ninna_burgman(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com Sid 11 – Margareta Helling-Boda har mobilnummer 0733-29 37 98 Sid 13 – Margareta Jonsson stavar sitt namn med två ”s” och har

mailadress marg.jonsson2336(Replace this parenthesis with the @ sign)outlook.com Sid 28 – Lisbeth Burmans mailadress är lisbethberlin(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com Sid 28 – Ann-Gret Klevendal Erikson stavas med ett ”s” Sista sidan – Hagabadets kontakt heter Carina Hallsten Sista sidan- Ostaffären Linné ger 15% i rabatt

______________________________________

Om några dagar startar vi resan söder ut för vår årliga, vårliga resa till Frankrike. Varför det är på detta vis? Ja, det kanske jag berättar en annan gång! Jag hör av mig från Sete vid nästa månadsbrev.

Allt för idag! Vi hörs och syns! Hälsningar! Maggan

PS Vet någon hur man stavar ”mail” på svenska? Är det ”mail” eller ”mejl”?