SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev juni 2019

Månadsbrev 2 juni 2019

Nu är det snart sommarlov – härligt! Det är många år sedan jag gick i skolan och det är många år sedan jag slutade arbeta men jag tänker fortfarande på att nu snart är det sommarlov. Visst är det konstigt! Fast det är klart att jag påminns om lovet genom barnbarnen och avslutningar och också av att maken ”arbetar” i en skola och således verkligen får sommarlov.

Sommaren tillbringar vi i stugan utanför Halmstad och under sommaren är jag aktiv i S:t Olofs kapell i Tylösand – ett litet fint sommarkapell från 1721. Under sommarmånaderna är det dop och bröllop på löpande band varje lördag. På torsdagskvällarna har vi underhållning av olika slag och på söndagskvällarna gudstjänst. Har ni vägarna förbi rekommenderar jag ett besök. Det är en fantastisk fin miljö och man kan sitta på tunet och dricka kaffe och äta hembakat bröd.

___________________________

Matrikeln
Om några dagar kommer jag att mejla ut en uppdaterad matrikel. Jag vill gärna ha era synpunkter på hur det är att få matrikeln på nätet – både positiva och negativa. Vi har tänkt att i framtiden alltid skicka ut matrikeln via nätet ett par gånger om året. På så vis har man alltid uppdaterade kontaktuppgifter. Genom att skicka via mejl sparar vi både pengar och miljö.
Var och en bestämmer om man vill skriva ut hela matrikeln på papper eller om man helt enkelt sparar ner den på ”paddan” eller i mobilen. Hur man sparar ner den på mobilen kan jag inte ännu men tänker lära mig. Vill ni ha hjälp med det tekniska så hör av er!

Som ni ser så saknas områdesansvarig för Norra Bohus. Tycker någon det skulle vara kul att vara områdesansvarig så hör av dig till mig.

______________________________

40-års kalas
SWEAs 40 års kalas blev ordentligt firat i Göteborg. Visst blev det trevligt! Jag glömde skriva i förra brevet att International valde ut några föreningar och skrev om dem på sin hemsida. Göteborg blev utvald därför att vi hade så trevlig inbjudan och trevligt program!

____________________________

Mahjong
Även om sommarlovet är i antågande så är mahjongspelet i full gång. Deltagarna bestämmer om och när man vill spela. Deltagarna bestämmer om det skall bli något uppehåll under sommaren. Så länge det finns intresserade spelare träffas man.

____________________________

Program
Innan vi kastar oss i hängmattan har vi några aktiviteter kvar. Nämligen:

Onsdagen den 5 juni – Blå Tåget på Volvo
Onsdagen den 12 juni – Bio
Tisdag den 18 juni – Sill i dill
Onsdagen den 19 juni – After All
Tisdagen den 16 juli sommarlunch på Tullhuset, Hönö

Inbjudningar kommer vi mejl som vanligt.
I SWEA världen händer följande:

Sverigemiddagen i Stockholm den 8 – 10 augusti.
https://sommar.swea.org/2019/anmalan-sverigemiddagen-2019/
Världsmöte är den 14 – 17 november i Dubai
Sverigeresan till Bjärehalvön 2 – 5 juli
__________________________________________

Sverigemiddagen 2021
Tiden går fort och snart är det vår tur att anordna Sverigemiddagen – nämligen år 2021 samtidigt som Göteborg firar 400 års jubileum. Redan i höst bör en arbetsgrupp bildas som kan börja med planeringen. Vill du vara med och planera så hör av dig till mig, Maggan, magganojanne(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.

_________________________________

SWEAs internationella rumsförmedling
Syftet är att ge resande Sweor tillfälle att övernatta förmånligt och träffa andra Sweor som bor på orten. Värdinnan bestämmer belopp och hur länge gästen kan stanna. Om rum inte kan ordnas hos en Swea kan förslag till prisvänligt hotell eller ”bed andbreakfast” ges.

Detta är en personlig service mellan Sweor. SWEA International och dess lokalföreningar är ej ansvariga för någon del av denna förmedling Kontaktperson i Göteborg är jag, Margareta Nilsson. Har ni ett ledigt rum eller säng att hyra ut så hör av er till mig. Är du rumsökande så hör av er så kontaktar vi ansvarig person i den lokalförening du skall besöka.

_______________________________

SWEA 40 år fototävling

Vem tar den bästa bilden?
Var med och tävla om bästa SWEA-bilden under 2019 – året då SWEA fyller 40 år! Årets tema är ”40” eller ”40 år”. Fånga ett ögonblick under året som symboliserar temat på bästa sätt. Ta en bild med siffran 40 i, eller något som representerar antalet 40. Exempelvis: vägskylt 40, 40 ljus i tårtan, storlek 40 osv. Gärna med anknytning till SWEA (40 år av världsvid vänskap). Tänk kreativt!

Vinnaren presenteras på SWEAs sociala medier senast den 1 juli. Hon belönas med ett presentkort på Kosta Boda Art Hotel som gäller för en natts logi med frukost och spaentré för två personer! Vinnaren uppmärksammas också på Världsmötet i Dubai.

Regler:
-Bilden ska vara tagen när som helst under 2019.
-Bilden ska visa ”40” eller ”40 år”.
-Samma person får gärna tävla med mer än en bild.
-SWEA förbehåller sig rätten att använda alla bilder på SWEAs webbplatser och i sociala medier med tydlig hänvisning till vem som har tagit bilden.
-Alla bilder som ska vara med i tävlingen måste vara SWEA International tillhanda senast 15 juni.

Skicka bilden/bilderna till: swea40(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org. Juryn består av SWEA Internationals 40-års kommitté. Juryns beslut kan ej överklagas.

_____________________

Det var allt för denna gången. Nu tar vi sommarlov och hörs igen i början av augusti. Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!
Hälsningar
Maggan