SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev januari 2019

Nu är glada julen slut, slut, slut
Julegranen kastas ut, ut, ut
Men till nästa år igen
Kommer han vår gamle vän
Ty det har han lovat!

Ljuset har kommit åter och julen är bortstädad och granen är tillbaka i källaren. Det är lika härligt varje år att i början av januari få rensa bort alla ljus och tomtar mm. Lika härligt som det är att sätta fram allt innan jul. Visst är det konstigt!

Vi skriver nu år 2019. Jag kommer ihåg som igår nyåret 2000. Då var det rena domedagsstämningen. Jag vet inte allt som skulle hända men allt gick bra och så har det fortsatt – om man inte talar om miljöförstöring och världspolitik
förstås ……….

Från den 1 juli 2017 gäller en ny lag om personnamn i Sverige. En av de stora nyheterna är att det är tillåtet med dubbla efternamn, med eller utan bindestreck. Alltså försvinner mellannamnen. Med de nya reglerna sorteras alla dubbla efternamn efter det första efternamnet. Således har jag nu ändrat i matrikeln 2019 så att alla ni som har dubbla efternamn kommer att stå i bokstavsordning efter första namnet.

Den populära namnbrickan kan nu beställas direkt från VEMA. De kostar 20€/st. Om du är intresserad kontakta Marie Ahlberg, skattmästare VEMA, vemaskattmastare(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Nu är det dags att ta fram almanackan för år 2019 och notera följande datum:

Programgruppen arbetar för högtryck med vårens program. Klart för januari månad är bio den 15/1, lunch den 21/1 samt ”After All” den 23/1. Inbjudningar till respektive programpunkt kommer som vanligt via mail. Titta gärna in på Göteborgs hemsida för uppdateringar www.goteborg.swea.org.

I år fyller som bekant SWEA 40 år och det kommer att anordnas en jubileumsresa till Sicilien den 22-29 maj under ledning av Elizabeth Cederholm. Läs mer på SWEA Internationals hemsida. Även vi i Göteborg kommer att ha ett speciellt firande fredag/söndag den 10-12 maj. Markera dessa datum redan nu i din kalender!

Ett mycket viktigt datum att notera är den 5 februari för då har SWEA Göteborg årsmöte. Alla handlingar inför årsmötet kommer att skickas ut inom en snar framtid. OBS! Glöm ej att betala din medlemsavgift för 2019! Om detta inte är gjort är du inte medlem och får inte vara med på årsmötet och det vore väl tråkigt! Medlemsavgiften är 400 kronor och kan betalas in på plusgiro 19 91 60-3 eller bankgiro 372-863. Glöm inte skriva ditt namn på inbetalningen.

Efter att årsmötesförhandlingarna är avklarade får vi lyssna på ett föredrag av Gerd Riccius om Marie-Antoinette. Visst låter det spännande!

Det sista datumet att notera för denna gång är SWEA Internationals årsmöte 2019. Om man är sugen på en liten utflykt så kanske en resa till årsmötet i Bangkok den 30 mars vore trevligt. Årsmötet kommer att vara på Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit. Alla medlemmar är varmt välkomna att komma och lyssna och får gärna anmäla sig till adminchef(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Jag håller på att datera upp matrikeln inför 2019 och ser att vi saknar områdesansvarig i Kungsbacka. Någon som känner sig manad? Jag skulle också vilja att ni som sett till att vi får rabatt i en del butiker, kollar så att rabatten gäller även i år.

Allt för nu! Vi ses!
Maggan