SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Hälsning från nya ordföranden

Som ny ordförande vill jag både tacka den förra styrelsen för utmärkt arbete under föregående år samt medlemmarna och årsmötet för förtroendet Ni visat mig genom att välja mig till ordförande. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med hela den kompetenta styrelsen för att göra jubileumsåret 2019 till ett innehållsrikt år för SWEA Göteborg!

SWEA Göteborg är en del av det globala SWEA-nätverket som idag har cirka 7000 medlemmar spridda över hela världen. Liksom de övriga fyra SWEA-avdelningarna i Sverige (Stockholm, Västerås, Malmö samt Örestad) är vi en så kallad hemvändarförening och välkomnar svensktalande kvinnor över 18 år som bott utomlands under en period (minst 12 månader) och är intresserade av att nätverka med kvinnor med liknande erfarenheter.

SWEA är en välgörenhetsorganisation och vi delar på global basis ut stipendier och donationer för ca 2 miljoner SEK varje år. Vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition men självfallet har verksamheten på hemmaplan en något annan profil än när vi bodde utomlands, här hemma kan vi dela erfarenheter och hjälpa varandra på andra vis.

Göteborg är en mycket aktiv avdelning och vi erbjuder mycket varierade aktiviteter för våra medlemmar. Vi ordnar regelbundet med luncher, biobesök och After All (motsvarande AW) och har dessutom en rad andra aktiviteter varje termin, museiebesök, konserter, stadsvandringar och andra guidade turer.

I år har vi ett väldigt roligt år framför oss, SWEA firar nämligen 40 år som förening och detta kommer vi att fira såväl lokalt i Göteborg fredagen 10 maj, under Sverigemiddagen i Stockholm den 9 augusti samt under Världsmötet i Dubai 14-17 november.

Är du intresserad? Tveka inte att höra av dig till mig med frågor och funderingar! Jag hoppas att vi snart ses på någon aktivitet!

Varma hälsningar,

Paula F Hasselgren
sweagbgordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com