SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev oktober 2018

På senaste styrelsemötet bestämdes att vi skall skicka ut ett månadsbrev varje månad. Som medlemsansvarig fick jag den ärofulla uppgiften att författa dessa. I månadsbrevet kommer jag att berätta om stort som smått, vad som har hänt och vad som skall hända i SWEA Göteborg.

SWEA Göteborg har en aktiv programkommitté som ordnar väldigt trevliga aktiviteter. En söndag i slutet av september fick vi möjlighet rida på islandshästar på Stall Tofta. Det blev en härlig ridtur i trakterna mellan Marstrand och Kungälv i strålande höstväder. I början av oktober hade vi förmånen att besöka Statsteatern och se vad som händer bakom kulisserna.


Varje månad anordnar Mia en lunch på lite olika Göteborgsrestauranger. I september var det Restaurang Kometen som fick besök av oss Sweor. Nästa lunch är den 17 oktober på Restaurang Trekanten. Inbjudan har gått ut via email och den finns också på Facebook.

Varje månad arrangerar ”Bio-Christel” ett biobesök och för den som så vill kan man äta i samband med bion. Förra månaden såg sweorna ”Unga Astrid”. Det var rekordmånga Sweor som ville se filmen och alla tyckte den var mycket sevärd. Nästa biobesök blir den 25 oktober. Christel skickar ett mail och informerar om vilken film och var.

Under året har det anordnats promenader med olika teman i Göteborg. Det finns mycket spännande att se och lära sig om vår stad. Den senaste promenaden gick på Lindholmen och den var enligt uppgift väldigt informativ och givande.

Varje vecka spelar Göteborgssweorna mahjong. Platsen är oftast på ”Cafe and Bakery” på Viktoriagatan. Man kan också bjuda till spel i hemmet. Kontakt mellan spelare hålls via ”Whats App”. Känner du dig sugen på att pröva på, kontakta Karin Viertel på telefon 079-313 33 73 eller på mail sweagbgkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Då och då ordnas kick-off för nya Sweor och nästa sådan blir den 24 oktober. Inbjudan går till, förutom de nya sweorna, styrelsen och områdesansvariga. Vi hoppas att de nya Sweorna på detta sätt skall känna sig välkomna till SWEA Göteborg.

Den 16 oktober blir det en guidad visning på Konstmuseet. Inbjudan har gått ut via mail. Program för november är i skrivandes stund inte helt klart. Så fort något är bestämt så skrivs informationen in på vår hemsida. Som vanligt kommer också en inbjudan via mail.

”After all” är en aktivitet som återkommer i stort sett varje månad. Tanken är att vi träffas ”after whatever” vi har gjort under dagen. En träff på en bar/krog under lättsamma former. Man äter och dricker vad man vill och känner för och umgås under ett par timmar. Nästa ”After all” blir den 1 november. Tiden är alltid kl 18.00-20.00. Information kommer att stå på vår hemsida så fort Erika har bestämt plats. Inbjudan kommer också via mail

SWEA Göteborg har en rumsförmedling, dvs vi förmedlar kontakten mellan den Swea som behöver sovplats och den Swea som har ett rum ledigt. Sedan kommer man sinsemellan överens om vad som ingår (frukost, cykel etc.) och vad ersättningen blir. Hos oss i Göteborg är det jag (Margareta Nilsson) som har hand om förmedlingen så hör av dig om du har ett rum ledigt eller om du behöver ett rum.

Nästa år är en stor händelse – SWEA fyller 40 år och det skall firas! Alla föreningar kommer att ordna en födelsedagsfest den 10, 11 eller 12 maj 2019. Har du tips eller förslag till hur vi i Göteborg skall fira så hör av dig till styrelsen.

Den 18-21 oktober åker ordförande Erika till Mallorca på regionmöte i VEMA. Hoppas vi får en liten rapport när hon kommer hem.

Idag har jag varit ute och gått i skönt höstväder. Strålande sol och knastrande höstlöv under skorna. Visst kan hösten vara härlig – ibland!

Vi syns och hörs!

Vid pennan: Margareta Nilsson, Medlemsansvarig SWEA Göteborg, sweagoteborgmedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com