SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Månadsbrev november 2018

Hösten fortskrider och träden har tappat nästan alla löv. Denna höst har vi haft enorm tur med väderleken här i Göteborg. Det gläder oss.

Igår när jag gick hem med barnbarnen såg vi årets första julgran! Den 8 november! Lite väl tidigt kanske…….

Månaden oktober var full av aktiviteter alltifrån guidad tur på Göteborgs stadsteater, guidad tur på Konstmuseet, stadspromenad på Lindholmen och månadens lunch (på ”Tvåkanten”) och biobesök (filmen ”Colette”). Aktiviteterna har i stort sett varit fullbokade med nöjda Sweor.

Den 1 november hade vi ”After All” på Bistron Levantine och i samband med detta anordnades ”prova på mahjong”.

Till kick-offen den 24 oktober kom 4 nya Sweor. Se tack nedan från Else Langkilde.

Donationsgruppen börjar ta form. Det är 5 personer i gruppen och de hade sitt första möte den 24 oktober. Styrelsen hoppas att de skall ha fått fram ett par förslag till årsmötet i februari som vi kan rösta på. Förslagen måste stämma överens med SWEAs riktlinjer och det skall naturligtvis vara något som vi sweor i Göteborg vill stödja.

SWEA Göteborg har för tillfället 4 aktiva bokklubbar och i en finns nu plats för två nya medlemmar. Klubben träffas en gång i månaden på en eftermiddag. Medlemmarna finns i centrum och i Askim. Vill du vara med? Kontakta mig – Margareta – (telefon och email nedan).

Den 19 november är det dags för månadens film. Det blir ”Lyrro” i regi av Peter Dalle. Medverkande är många kända svenska skådespelare. Eftersom bio-Christel är på semester så vikarierar bio-Karin som hoppas på en trevlig upplevelse med mycket skratt och humor. Ni har redan fått inbjudan via mail.

Den 13 november är det opera och operett i Annedalskyrkan. Inbjudan har redan gått ut.

Den 16 november blir det SWEA lunch på Scandic Europa. Inbjudan har gått ut via mail.

Den 5 december blir det ”After all”. Tid och plats meddelas senare av Erika.

Redan nu vill jag göra lite reklam för årets luciafirande som kommer att bli på ett nytt sätt för oss Sweor i Göteborg. 13 december klockan 18:00 går vi på Luciakonsert i Hagakyrkan och därefter blir det glögg och mingel hemma hos mig på Lilla Bergsgatan. Man kan vara med på det ena eller det andra eller båda. Inbjudan kommer via mail men reservera gärna dagen redan nu.

Till luciafirandet kommer vi att testa ett nytt sätt att anmäla sig på, nämligen att man går in på vår hemsida och anmäler sig där. För oss som har ”några år på nacken” känns det alltid besvärligt att börja lära sig något nytt och särskilt allt som har med internet-tekniken att göra. Om jag har förstått vår webmaster Pernilla rätt, så blir detta förfaringssätt mycket enklare och tydligare både för arrangören och för den anmälda Swean. Skulle någon känna att det där begriper jag mig inte på, så kontakta webmaster Pernilla Edlund eller kassör Karin Viertel så får du hjälp. Vi testar och utvärderar. Talesättet ”Man kan inte lära gamla hundar att sitta” gäller inte oss Sweor!!

Jag vill också ta tillfället i akt och nämna att vi har SWEA Art i Göteborg. SWEA Art finns internationellt men som sagt också här hos oss. Målet med SWEA Art är att vara ett nätverk för alla skapande kvinnor inom SWEA. De vill vara en inspirationskälla att börja skapa men också att främja utbyte mellan konstnärer. Man kan vara professionell eller amatör – alla är välkomna. Kontaktperson i Göteborg är Barbro Hallén barbro.hallen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com. Det finns mer att läsa på SWEA Internationals hemsida och även på Göteborgs hemsida.

Året 2018 börjar lida mot sitt slut och det är dags att börja tänka på år 2019 och således är det dags att betala medlemsavgiften för nästa år. Avgiften är 400 kronor för fullvärdig medlem och 200 kronor för portomedlem. Medlems-avgiften kan betalas in på Plusgiro 19 91 60-3 eller bankgiro 372-8631.

Till sist vill vi hälsa våra nya Sweor välkomna till SWEA Göteborg:

  • Else Langkilde
  • Ulla Gustafsson
  • Gunilla Argillet
  • Helene Wikström
  • Helene Falk
  • Charlotta (Lotta) Bjuve
  • Gunnel Svensson

 

Vi ses och hörs!