SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

SWEAs besök på Bukowskis

Över 30 Sweor slöt upp ute vid Frihamnsporten för ett trevligt besök på Bukowskis. Det började med ett välkomnande glas vin och mingel i den luftiga lokalen.
Våra två värdinnor höll sedan var sitt föredrag. Först om Bukowskis och om svenska konstverk som passerat portarna genom åren. Sedan om diamanter och den marknadens historiska utveckling med bilder och exempel från Bukowskis kommande vårauktion av just diamanter.
Efteråt kunde den som ville få rådfråga värdinnorna om en liten medhavd sak.

Mycket trevlig kväll, stort tack till Bukowskis och alla Sweor som kom!

Vänliga hälsningar Erika
Ordförande

 

 

 

 

Bukowski auktioner AB, “Bukowskis”, är ett svenskt auktionshus för konst och antikviteter baserat i Stockholm, med kontor och showroom i Malmö, Göteborg och Helsingfors. Ungefär hälften av omsättningen kommer på senare år från onlineauktioner med expertvärderade föremål. Några gånger om året genomförs så kallade “fine art”-auktioner med konst- och konsthantverksobjekt med högre utropspriser. Bland större försäljningar räknas The Last Supper av Andy Warhol (såld 2014 för 50 milj kr), Ingmar Bergmans estate (2009) och försäljningen av de dyraste örhängena som sålts på en svensk auktion (2014, slutpris 5,3 milj kr). Sedan 2014 finns även en mäklartjänst, Bukowskis Real Estate.*

Foto: Ann-Gret Klevendal, Erika Tiefensee
*Källa Wikipedia