SWEA Göteborg Ny (Primary Menu, Top Menu)

Cowgirls

 Sverigepremiär för musikalen COWGIRLS!

 Denna amerikanska musikal skrevs och komponerades av Mary Murfitt och har spelats på  Off Broadway och på många andra ställen. Mary Murfitt  har också skapat flera  andra musikaliska verk och fått motta’ fina utmärkelser under åren.

 Nu har COWGIRLS  haft premiär i Sverige på anrika Teater Buratino. Föreställningen har på ett utmärkt sätt arrangerats och producerats av Maria Lindberg Kransmo i samarbete med Music Theatre International, Europe.

Dramat utspelar sig i en av Kansas mest kända country- and western-bar Hiram Hall. Barens ägare Jo har stora bekymmer och stora skulder. För att baren ska kunna fortleva satsar hon på en  stor  återinvigning och har därför bokat  trion Cowgirls. På grund av ett missförstånd är det i stället en klassisk trio  som uppenbarar sig.  Från början verkar det helt omöjligt att dessa svartklädda damer ska kunna uppträda på festen. Inte går det att förena klassisk musik med country?!  Men vi får uppleva hur de båda stilarna till slut blandar sig med varandra. Med humor, värme och stor skicklighet skildras förvandlingen av den klassiska trion till ett härligt svängande countryband. Känsla, rytm, glädje!

Och återinvigningen blir förstås en jättesuccé! Barens två anställda sjunger och spelar med  – och som kvällens stjärna  uppträder nu också Jo med flera härliga sånger.  Med sina välklingande röster (det märks att flickorna har musikalisk utbildning!)  och med spel på diverse instrument får dessa sex kvinnor oss att känna oss som vore vi just nu i Hiram Hall! Happy End!

maria kransbo

Maria Kransmo

 

Det var en helt fantastisk kväll! Grattis till Maria och hennes fem medsystrar för att med glans ha genomfört detta stora projekt!

Musikalen uppförs  under sex kvällar. En liten del av biljettpriset går till LOVE and Hope i deras kamp för att befria flickor från prostitution.

 

 

Text: Carin Brundin

Foto: Jannike Andersson