SWEA Göteborg NY

Sommarlunch i Båstad – Christel berättar

I Båstad skiner alltid solen när SWEA Örestad har sin sommarlunch!

Nja… i år stämde det inte men vad gör väl det när man träffar trevliga Sweor på den årliga sommarlunchen i Båstad.
Regnet stod som spön i backen när sju Göteborgs Sweor anlände Båstad i hyrd minibuss. Det här med samåkning inför Båstad-resan har blivit en tradition och det kända Swea-sorlet infann sig redan i bilen. Inga-Lena anslöt på egen hand så vi var många från Göteborg som slutit upp.

För mig är det nu 17:e året i rad som jag gästar sommarlunchen och det är alltid lika roligt att se om ”den och den är där” osv. Gun Björklund som en gång var SWEA Örestads ordförande är för mig signifikativt med sommarlunchen… hon välkomnade alltid Sweorna med just orden ”I Båstad skiner alltid solen när SWEA Örestad har sin sommarlunch”. Det minns jag särskilt från min första Båstad-lunch 2001.

2017 sken inte solen, Gun var dock på plats och även om hon inte längre är ordförande finns värmen och trevnaden kvar. Min årliga SWEA-date Eva Leksell från SWEA Mellersta Östern fanns också på plats… vi brukar se till att få en egen stund tillsammans. I år stiftade jag även en ny bekantskap i Örestads nuvarande ordförande Maj-Lis Lindberg Pålsson. Härligt att upptäcka att vi har så mycket gemensamt från våra respektive år i Mellersta Östern. Där är SWEA oslagbart… det blir som att läsa en äventyrsbok när man träffar alla dessa nya spännande kvinnor med sina härliga erfarenheter i bagaget.

Lunchen var som vanligt fantastisk och lotteriet är alltid uppskattat. I år blev jag utan vinst men jag är lika glad ändå.

Regnet stod som sagt som spön i backen så någon promenad i Båstad blev det inte. Men vi fick tips på Outlet av Sweorna som ”kan” så färden fortsatte mot olika affärer. In och ut i bilen och till slut hamnade vi i Torekov där en smarrig glass i hamnen kändes välförtjänt.
Det blev en del shopping, både sänglinnen och design men även loppisfynd innan vi styrde kosan norrut till Göteborg.

Ett stort TACK till SWEA Örestad från oss alla i Göteborg.

 

Text: Christel Ingemansson, SWEA Göteborg
Bilder: Christels privata